Obavijesti

Sport

Komentari 118

Utakmica preokreta: 'Tulipani' prvi put pobijedili Australiju...

Utakmica preokreta: 'Tulipani' prvi put pobijedili Australiju...
31

U utakmici punoj preokreta Nizozemci su pobijedili Australiju 3-2 golovima Arjena Robbena, Van Persieja i Memphisa, dok su za 'klokane zabili Jedinak i Tim Cahill

VIDEO

Po prvi put u svojoj povijesti Nizozemska je pobijedila Australiju. U njihovoj četvrtoj međusobnoj utakmici 'tulipani' su slavili 3-2, a u susretu punom preokreta fantastičan je bio igrač s klupe Memphis Depay (20), koji je u svojih prvih 45 minuta na SP-u najprije asistirao, a onda i zabio za pobjedu Nizozemske.

Povela je Nizozemska klasičnim Robbenovim golom. Uzeo je Bayernov krilni napadač loptu na centru, sjurio se prema golu Australaca i lakoćom zabio za vodstvo u do tada dosadnoj utakmici. Samo 70 sekundi kasnije Tim Cahill zabija jedan od najljepših golova dosadašnjeg dijela SP-a. McGowan šalje jednu naizgled bezopasnu 'svijeću' u kazneni prostor, a najbolji igrač 'klokana' opalio je lijevom fantastično iz voleja i lopta je neobranjivo završila pod gredom Cillessena.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, no važan detalj zbio se neposredno prije isteka 45. minute. U igru je ušao već spomenuti Memphis Depay. Drugi dio počeo je šokom za Nizozemsku. Bozanićev pokušaj ubačaja u peterac rukom zaustavlja Janmaat i to je čisti penal. Izveo ga je kapetan Mile Jedinak i činilo se da je senzacija na pomolu.

A onda na scenu stupa Memphis. U 58. minuti fantastičnom loptom prepolovio je obranu Australije, a kapetan Robin Van Persie takve prilike ne propušta. Deset minuta kasnije Depay i sam zabija i tu je bio kraj za Australce. Do kraja utakmice ni jedni ni drugi nisu stvorili ozbiljniju priliku, a Nizozemska sada uz šest bodova na kontu već može gledati prema našoj skupini A i osmini finala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemska nepobjediva

Nizozemska i Australija prije ove odigrale su tri utakmice. Australci su slavili u jednoj, a dvije su završile remijem i ovom utakmicom 'tulipani' su srušili i tu tradiciju. No jedan statistički podatak doista je impresivan. Nizozemska je nepobjediva u posljednjih 12 utakmica u skupinama svjetskih prvenstava. Slavili su u njih devet te remizirali tri.

Zlatna kopačka: Robben, Van Persie, Müller

U poretku za najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva s tri gola vodeći su Thomas Müller, Robin van Persie i Arjen Robben. No Müller je tri gola zabio u jednoj, a nizozemski dvojac u dvije utakmice.

Depay prvi u povijesti Nizozemske

Memphis Depay postao je prvi nogometaš Nizozemske u povijesti svjetskih prvenstava koji je ušao s klupe pa zabio i asistirao. S druge strane Robin van Persie zabio je 11 golova u posljednjih 10 utakmica, a Arjen Robben osam u zadnjih osam utakmica.

Nizozemci ne gube kad dobiju gol iz penala

Nizozemska je pobijedila u pet posljednjih utakmica na SP-ima nakon što je dobila gol iz penala.

SP u Brazilu, skupina B:

  • Australija – Nizozemska 2-3 (Cahill 21', Jedinak 54'/ Robben 20', Van Persie 58', Memphis Depay 68')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u