Obavijesti

Sport

Komentari 48

Oreščanin se žalio sucu, Bjelica miran: Bili smo bolji za taj gol

Oreščanin se žalio sucu, Bjelica miran: Bili smo bolji za taj gol
1

Dinamo je na Poljudu slavio protiv Hajduka u 55. ligaškom derbiju dvaju najvećih hrvatskih klubova. Trener gostiju zadovoljan je predstavom svoje momčadi koja je pobjedom 'pobjegla' Hajduku na 27 bodova razlike

VIDEO

Mislim da na smo na kraju zasluženo slavili s golom razlike. Nije bila neka ljepotica, ali smo bili bolji za gol. Kontrolirali smo Hajduk, nisu nam parirali u sredini. U napadu nam je nedostajalo malo kreativnosti, ali pobjeda je pobjeda, rekao je nakon derbija na Poljudu trener Dinama Nenad Bjelica.

Smireniji i zadovoljniji bio je Nenad Bjelica na drugoj strani. Gosti iz Zagreba nisu imali posjed, ali su bolje izgledali na terenu cijelu utakmicu. Hajduk nije stvorio čistu gol šansu, a Dinamo je kontrolirao sredinu terena i na kraju slavio s 1-0.

Pokretanje videa...

00:45

- Htjeli smo ih limitirati kroz sredinu i stali smo u dvije šestice, za razliku od ostalih utakmica u kojima smo igrali sa Šunjićem. Limitirali smo ih i mislim da je to bio ključ pobjede - jasan je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Fran Tudor utakmicu je krenuo na neprirodnoj poziciji, u napadu s Jairom. No, to nije impresioniralo goste iz Zagreba.

- Malo nas je zbunilo na početku jesu li promijenili sistem u 4-2-3-1, međutim igrali su u 4-4-2 kao i uvijek. No i da su igrali nešto drugačije bili bi spremni.

Dinamo sad ima 14 bodova prednosti ispred drugoplasirane Rijeke i velika 24 boda prednosti ispred petoplasiranog Hajduka. Do kraja prvenstva je još devet kola i Dinamo je vrlo vjerojatno novi/stari prvak Hrvatske. Ali motivacije im u nadolazećim susretima neće nedostajati

- Kad nosiš dres Dinama u svakoj utakmici moraš imati veliki motiv - zaključio je Bjelica.

Oreščanin se žalio sucu nakon utakmice

Nakon utakmice trener domaćih Siniša Oreščanin imao je što za prigovoriti sucu Damiru Batiniću kojem je odlučio 'pojasniti' neke stvari na putu do svlačionice. 

- Bio je ugodan razgovor. Vjerojatno će ekspertiza pokazati da je zaslužen crveni karton. Međutim, Šunjić je Caktaša navlačio nekoliko metara i po tome ispao pametan. Miji će to sigurno biti dobra lekcija - objasnio je Oreščanin svoje potez nakon utakmice.

Ipak, trener 'bilih' priznao je kako su gosti iz Zagreba bili bolji za taj jedan gol, ali i da se za njih nastavlja borba za Europu.

-Čvrst derbi i rovovska bitka. Spretna i sretna pobjeda protivnika. Iskusniji su bili i zabili taj jedan gol. Za nas je to bilo još jedno iskustvo. Neki su igrali prvi derbi u Splitu. Utakmica nije bila lijepa, a bilo je dosta intenziteta. Stvari koje smo željeli nisu bile na nivou, ali ipak derbi je derbi. Pokušavali smo se dodavanjima i kombinatorikom nametnuti, ali njihov stoperski dio je ono što ih nosi kroz cijelu sezonu. Momcima ne mogu niša zamjeriti, i zahvalio bih publici koja nas je došla podržati. - zaključio je Oreščanin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi