Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Još je 14 kola do kraja. Probat ćemo se ušuljati u Europu...'

'Još je 14 kola do kraja. Probat ćemo se ušuljati u Europu...'
1

Malo me smeta što nas i dalje svi smatraju iznenađenjem prvenstva. Konstanta smo, imamo 32 boda i mi bi trebali pjevati s obzirom da smo debitanti, kad se uzme u obzir koliko smo bodova uzeli, kaže Jakirović...

VIDEO

Hajduk i Gorica odigrali su bez golova na Poljudu. Na utakmici nije bilo baš puno prilika, a Gorica je bila čak i bliže golu. Mijo Caktaš je na samom kraju utakmice mogao Hajduku osigurati sva tri boda, ali bio je neprecizan.

- Vidjeli ste, utakmica je bila zanimljiva, zahtjevna, kakvu smo i očekivali, s protivnikom koji se pripremio s nekim svojim planom igre. Oni su sjajnom obranom onemogućili naša krila, probali smo se adaptirati, napravili jednu ili dvije prilike, ali manjak prilika kvari dojam. Prvo poluvrijeme je bilo 50-50, u drugom smo se presložili. Smatram da smo mi u zadnjih 20 minuta bili opasniji, imali smo pritisak, četiri uzastopna kornera, šanse Caktaša i Gyurcsa pred kraj... Nedostaju nam ta dva boda, ali bit ću pozitivan, nema razloga biti negativan nakon ovakve utakmice - rekao je Siniša Oreščanin nakon remija.

Dojam je da imate problema u završnici, nemate napadača koji može zabiti. Slažete li se s tom konstatacijom?

Naši napadači su krilni igrači koji ulaze u završnicu. Nedostaje nam gol, to stoji... Tudor i Juranović su igrali na bekovima zbog taktičkih razloga. Oni mogu bolje izdržati tranziciju od Fomitschowa.

Sahiti je bio osvježenje, koja je zapravo njegova pozicija?

To je priča od početka, polako pomlađivanje momčadi. Gađamo kad ćemo uvoditi mlade igrače, danas je to bio on, sutra drugi... On može igrati na više pozicija u veznom redu. Dobro je reagirao, ali svaki dan je novi trening, novo dokazivanje.

Protiv četiri momčadi iz gornjeg dijela ljestvice primili ste svega jedan gol?

To me veseli, naravno da tu cijela momčad sudjeluje, ne samo golman i uža obrana. Završio je prvi ciklus od četiri utakmice, naravno da bi bili zadovoljni s još dva boda, ali još je 14 kola i mi ćemo se pokušati ušuljati u Europu - zaključio je Oreščanin.

Sličnog razmišljanja je i njegov igrač Anthony Kalik koji se vratio u Hajduk nakon posudbe u Rudešu i postao najveće iznenađenje priprema. Ušuljao se tiho u prvi sastav odakle je izbacio Hamzu Barryja.

- Bilo je i dobrih i loših stvari danas, imali smo dosta šansi, mislim da smo trebali pobijediti, ali lopta danas nije htjela ući u mrežu. Još je 14 kola, ne bojimo se, znamo koji je naš cilj, samo treba nastaviti raditi. Hvala svima koji su došli. Nažalost nismo ostvarili rezultat koji smo htjeli, ali bit će bolje - kaže australski Hrvat.

Sergej Jakirović i njegova Gorica i po treći put su ostali neporaženi protiv Hajduka. Imaju sad jednu pobjedu i dva remija, a trener Goričana očito ima formulu kako igrati i kako se postaviti protiv Splićana.

- Mislim da su obje momčadi dale maksimum po ovim teškim vremenskim uvjetima. Ja sam se pribojavao vremena, imam puno internacionalaca koji ne znaju što je bura, ali smo ih pripremali. Hajduk je dobar u sredini s tim rombom, mladi igrači to dobro rade, ali mi smo im sprječavali lopte u međuprostor prema Jairu, Caktašu... Imali smo i neke prilike ali i Caktaš je mogao zabiti glavom pred kraj, pa je neriješeno najpravedniji ishod - rekao je Jakirović

Ovo je treća utakmica s Hajdukom ove sezone, bez poraza. Želite li za pobjedom?

- Možemo mi žaliti, ali... Hajduk je dobro otvorio proljeće, igraju dobro, i prihvatio bi bod da ga nam je prije utakmice neko ponudio.Oni su naši konkurenti za četvrto mjesto.

Rasplet utrke za Europu?

- Mislim da će biti otvoreno do kraja. Ja volim reći da osim Dinama koji ima najbolji kadar, svi ostali smo u ''deset deka'', svako svakoga može dobiti.

Smeta li vas što vas i dalje zovu iznenađenje prvenstva?

- Pomalo i da, konstanta smo, imamo 32 boda i mi bi trebali pjevati s obzirom da smo debitanti, kad se uzme u obzir koliko smo bodova uzeli i kakav smo transfer Atiemwena odradili - zaključio je trener Gorice Sergej Jakirović.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima