Obavijesti

Sport

Komentari 41

Orsato sad nije dosudio penal, a 2013. isključio je Bjelicu...

Orsato sad nije dosudio penal, a 2013. isključio je Bjelicu...
1

Austrija Beč izgubila je od Atletica u skupini Lige prvaka kod kuće 3-0 prije šest godina, a talijanski sudac je na poluvremenu te utakmice isključio sadašnjeg trenera hrvatskog prvaka

VIDEO

Young Boys, Fenerbahče, Benfica, Rosenborg. Nastavila se serija europskih utakmica u posljednjih godinu dana u kojima je Dinamo oštećen. Penal, čist kao suza, nije dosudio Daniele Orsato kod 2-0.

Tore Reginiussen rukom je blokirao loptu Danija Olma u kaznenom prostoru. Daniele Orsato je odmahnuo rukom, nije svirao penal, VAR je to morao provjeriti, ali nitko nije reagirao. Nije išao gledati tu situaciju, penal nije dosuđen, a trebao je biti. To je bilo u samoj završnici prvoga poluvremena. Realno, sudac je bio blizu, morao je vidjeti tu ruku i dosuditi penal i bez pomoći VAR-a. Nažalost po Dinamo, nije bilo nikakve provjere.

Pokretanje videa...

06:02

Talijanski sudac je Dinamu do Rosenborga sudio dvaput. U gostujućoj pobjedi protiv Petrolula u pretkolu Europske lige i u domaćem porazu u skupini Lige prvaka od Porta. Jednom je samo sudio Nenadu Bjelici i to u velikoj utakmici za njega. Austria Beč je u skupini Lige prvaka u sezoni 2013/2014. dočekala Atletico Madrid, koji je te sezone došao sve do finala. Moćna momčad Diega Simeonea je tada u Beču pobijedila 3-0. Malo smo “kopali” i otkrili detalj koji se na dogodio na poluvremenu te bečke utakmice. Madriđani su vodili 2-0, a domaćini su imali dosta prigovora na suđenje.

Nenad Bjelica je u jednom trenutku ispred svlačionica samo malo prigovorio talijanskom sucu, zbog nedosuđenog penala za njegovu momčad. Vjerojatno je od njega tražio da ne “gura” veliki klub protiv Austrije. Dakle, očito da nije bilo nikakve prevelike drame, ali Talijan je bio neumoljiv. Isključio je Bjelicu, koji, naravno, više nije mogao izaći na teren. Nije vodio momčad u drugom poluvremenu, a nije mogao voditi utakmicu četvrtog protiv Atletica na kultnom Vicente Calderonu. Morao je biti na tribinama zbog Orsatove odluke. Šest godina kasnije, Nenad i Danijele su se ponovno susreli. Sad je Bjelica dobio utakmicu, ali trebalo je to biti i uvjerljivije.

Da je talijanski sudac imao samo hrabrosti, Dinamo bi imao i drugi penal na utakmici. Tko zna što mu se motalo po glavi. Možda je smatrao da su dva penala u jednom poluvremenu u ovakvoj utakmici previše. Bilo kako bilo, činjenica je kako se Zagrepčane jako oštetilo u mnogim europskim utakmicama u posljednjih godinu dana. Valjda će u Norveškoj suđenje biti dobro. Kad je posljednji put Dinamo u pretkolu Lige prvaka gostovao u ovoj zemlji, u kolovozu 2015. godine protiv Moldea, protiv njega su dosuđena čak tri penala. Dinamo je na kraju svejedno prošao dalje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica