Obavijesti

Sport

Komentari 50

Oršić i Petković: Plavi, a ubrzo i 'kockasti' tandem iz snova...

Oršić i Petković: Plavi, a ubrzo i 'kockasti' tandem iz snova...
1

Bruno Petković i Mislav Oršić svojim su golovima Dinamo doveli na prag Lige prvaka. Obojica su još jednom potvrdili svoju klasu, oni su bez ikakve sumnje i budućnost naše reprezentacije

VIDEO

Obojica su u Dinamo došli na mala vrata, a otići će bogme na velika. I Bruno Petković i Mislav Oršić su kod Nenada Bjelice pokazali kakvi su zapravo igrači. Izvrsni, nema što. "Procvjetali" su pod vodstvom trenera Dinama, on je njihove karijere usmjerio u pravom smjeru. Obojica su postali klase, obojica su kroz Dinamo došli do reprezentacije. Potpuno zasluženo.

Svojim su golovima Dinamo protiv Rosenborga odveli do velike pobjede 2-0 i doveli ga na vrata Lige prvaka sedmi put u povijesti. Bruno je majstorski izborio i zabio penal, a Oršić je imao sjajnu egzekuciju.

Njih dvojica su "modri" tandem iz snova, a uskoro bi mogli biti tandem iz snova i "kockastih". Zlatko Dalić bio je sinoć u Maksimiru i na djelu je vidio ova dva majstora. Ponekad doista savršeno funkcioniraju na travnjaku, dokaz je i drugi gol Dinama u Budimpešti.

Oršić je probio stranu i dodao, a Petković hladnokrvno zabio. Ta akcija dovoljno oslikava kakav njih dvojica zajedno funkcioniraju na travnjaku. 

Kad su dolazili u Maksimir, bilo je puno upitnika. Jesu li to igrači za Dinamo. Već nakon par utakmica se vidjelo da jesu, a sad se vidi da su to igrači za najveće stvari. Ako im Bog da zdravlja, nema sumnje kako će obojica napraviti velike transfere.

Bruno Petković je zabio u četiri od pet utakmica Dinama u Ligi prvaka ove sezone. Nije zabio samo Ferencvarošu u Maksimiru. To je doista briljantna statistika. Dva Saburtalu, jedan Mađarima i zasad jedan Norvežanima. Sjajan prosjek, nema što. 

Vidjeli smo Brunu tri i pola sata prije početka utakmice s Rosenborgom. Susreli smo se, dok je išao s užine prema klupskom hotelu. Tema je bila nogometna, bio je vedar, nasmijan, dobro raspoložen. Već se tada vidjelo da gori od želje i da jedva čeka da utakmica krene. Bio je sjajan, a i Oršić je pred izbornikom pokazao koliko je dobro lijevo krilo. Ne treba zaboraviti jednu važnu stvar, Dinamo je penal izborio baš nakon sjajnog Oršićevog udarca. Desnom nogom, a gol je zabio lijevom. Dakle, njemu je očito svejedno. Jedna noga sjajna, druga jako dobra. Bogatstvo je imati ovakva dva igrača u momčadi. Oni su budućnost hrvatske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu