Obavijesti

Sport

Komentari 18

Oršić igrač utakmice, Petković potvrdio da je pravo pojačanje

Oršić igrač utakmice, Petković potvrdio da je pravo pojačanje
1

Sjajnu su utakmicu odigrali dinamovci sinoć u Bruxellesu. Svi su bili na jako visokoj razini, a osobito su impresionirali Oršić, Gojak i Petković. Najveći tragičar svakako je bio Ognjen Vranješ

VIDEO

Dinamo je pobijedio Anderlecht 2-0 u Bruxellesu u drugom kolu Europske lige. Fantastičnu su utakmicu odigrali dinamovci, moglo je to završiti i s većom razlikom, dominirao je hrvatski prvak koji izgleda kao europska momčad.

Nikad Dinamo nakon dva kola grupne faze u europskim natjecanjima nije imao dvije pobjede kao ove sezone. U prvom je kolu pao Fenerbahče 4-1.

Mnogi su se iznenadili kad su vidjeli početne postave uoči utakmice Dinama u Bruxellesu. U prvih 11 bio je napadač Bruno Petković, a na klupi - Mario Gavranović. Ali Petković je bio jedan od junaka, izborio je penal koji je Hajrović pretvorio u 1-0.

Dinamo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Livaković (7) -  Nije imao puno posla, tek dvije, sigurne intervencije. Ali i to je bilo dovoljno da pokaže kako Dinamo, uz Zagorca, ima pravog golmana za europske ispite.

Stojanović (7) - Zaradio žuti karton, već četvrti europski ove sezone. Osim toga, korektno odigrao. Oduzeo tri lopte, imao 73 posto točnih dodavanja.

Théophile (7) - Vrlo dobru utakmicu zasjenio je drugi žuti karton u nadoknadi, propustit će gostovanje kod Spartak Trnave. Zaradio i posjekotinu na usnici.

Dilaver (do 46’) - Koliko je on batina primio pa ostao živ... Svaka čast, Bleku. Imao tri od četiri točne duge lopte, 90 posto točnih dodavanja... Na visini zadatka.

Rrahmani (7,5) - Uletio na lijevi bok i odigrao dobro, čak i pucao po golu. Oduzeo tri lopte, osvojio osam od 11 duela...

Ademi (7,5) - I on je požutio, ali odradio je sjajnu partiju u obrani. Precizan u dodavanjima (71 posto), osvojio pet od 10 duela.

'Ma lako je pričati, moji dečki na terenu pokazuju što mogu'
'Ma lako je pričati, moji dečki na terenu pokazuju što mogu'

Gojak (8) - Zabio je već na tom stadionu kao junior, sad i kao senior. Imao čak 80 posto točnih dodavanja uz dva ključna i dva udarca u okvir.

Olmo (8) - Bilo ga je po cijelom terenu, takvog Olma volimo vidjeti. Presjekao je jednu loptu, pretrpio čak četiri faula, uputio sjajan šut na početku utakmice kojeg je skinuo Didillon.

Oršić (do 90’) (8,5) - Kako taj momak juri! Prolazio je kao brzi vlak po lijevoj strani. Vrlo precizan u dodavanjima (84 posto), osvojio čak sedam od 11 duela, oduzeo dvije lopte.

Hajrović (do 76’) (8) - Tri gola u dvije utakmice u skupinama, Izet je pravi Dinamov motor. Hladan k’o špricer iz penala... Osim toga, nije se previše istaknuo, ali odigrao je koliko treba. I on jako precizan u dodavanjima (84 posto).

Petković (8) - Strašno se trudio i vidjelo se kakvo je Bjelica u njemu dobio pojačanje. Dao je tri točne duge lopte, oduzeo tri lopte i dobio hrpu duela. dovoljno da zasluži vrlo dobru ocjenu.

Perić (od 46’) (7) - Bez previše posla zamijenio Dilavera u drugom dijelu.

Šunjić (od 76’) (-) - Ademi ga je istisnuo na klupu. Igrao premalo za ocjenu

trener Nenad Bjelica (9) - Miran je bio uoči utakmice i točno znao što želi. Bez velikih riječi došao je do pobjede sjajno postavljenom igrom na polukontre i kontre. Bjelko, kapa dolje i za ovo

Dinamova skupina: Fenerbahče s dva komada ispratio Spartak
Dinamova skupina: Fenerbahče s dva komada ispratio Spartak

Anderlecht

Didillon (6,5) - Na streljani. Nekoliko je puta sjajno spašavao Anderlecht.

Najar (do 67’) (5) - Zakuhao situaciju kod penala za Dinamo. Jako loša reakcija.

Vranješ (4) - Žuti karton kod penala pa još u 46. minuti. Tragičar domaćina.

Sanneh (5,5) - E, taj je imao posla kao u priči. Izvozali su ga modri brzanci.

Milić (5,5) - Hajdukovac Antonio opet je izgubio okršaj protiv Dinama.

Trebel (6,5) - Najraspoloženiji kod domaćih, ali ništa nije mogao promijeniti.

Makarenko (6) - Njegov dodir lopte Gojakova udarca kumovao je 2. golu.

Amuzu (6) - Umalo zabio u 44. minuti, lopta se otkotrljala kraj gola.

Pogledajte video ludog slavlja dinamovaca iz svlačionice...
Pogledajte video ludog slavlja dinamovaca iz svlačionice...

Bakkali (do 89’) (5,5) - Nesretnik je promašio jednu loptu nakon što se odbila u zrak od busena trave. Dobro je i prošao

Dimata (do 85’) (5,5) - Imao je jedan pokušaj na startu, nije bio opasan.

Santini (6) - Nije to bila Ivanova večer. Promašio je jednu solidnu šansu, a još je i dobio šakom u glavu od Livakovića u borbi za loptu. Imao je posjekotinu na čelu i pukla mu je kopačka.

Saief (od 67’) (5,5) - Malo nakon što je ušao, Dinamo je zabio drugi gol.

Lawrence (od 85’) (-) - Igrao premalo za ocjenu.

Morioka (od 89’) (-) - Igrao premalo za ocjenu.

trener Hein Vanhaezebrouck (5) - Nastavila mu se katastrofalna sezona. Iz uprave su mu poručili da hitno mora probuditi momčad i povezati pobjede, ali nije uspio. Čini se kako mu je otkaz na vidiku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje