Obavijesti

Sport

Komentari 16

Oršić: Nisu me baš puno tražili, mislio sam da ću ostati u Aziji

Oršić: Nisu me baš puno tražili, mislio sam da ću ostati u Aziji
1

JUNAK DINAMOVOG PROLJEĆA Mislav Oršić je stigao ljetos iz Koreje u Dinamo, dio je velike Bjeličine modre slagalice, a i sam priznaje da ni igrači ni trener nisu očekivali da će tako brzo kliknuti

VIDEO

Mislav Oršić definitivno je jedno od većih iznenađenja današnjeg Dinama. O hrvatskom nogometašu koji je tri godine proveo u Aziji, a u Maksimir stigao bez reprezentativnog pedigrea nije se znalo puno, rijetki su vjerovali kako će se Oršić izboriti za minutažu u konkurenciji krilnih igrača poput Hajrovića, Kadziora, Šituma, Menala, Marina, pa čak i Olma. No, 25-godišnji se nogometaš sam svojim igrama zacementirao u početni sastav, te svakim danom postaje sve važniji adut Nenada Bjelice...

- Iskreno, nisam se baš previše naspavao poslije Trnave, pa sam još i popodne malo zaspao. Stvarno smo napravili velik rezultat, vjerojatno nitko od nas nije očekivao prije sezone da možemo tako brzo kliknuti i napraviti nešto ovakvo, no sada smo svi sretni i ponosni. Napravili smo velike stvari - rekao nam je Mislav Oršić, pa nastavio:

- Koga bih dalje htio u ždrijebu? Ma samo neka to bude neka prolazna momčad, da prođemo i tu prvu proljetnu stepenicu u Europi. Ma sve momčadi koje će dogurati do te faze Europske lige imaju kvalitetu, ali neka nam dođe neko manje ime koji bi lakše prošli. Vjerujem kako nam je važna pobjeda u prvoj europskoj utakmici na proljeće, ona bi nam dala još samopouzdanja, pa dalje - tko zna.

Oršićeva priča: Od anonimca iz Koreje do modrog šila s krila...
Oršićeva priča: Od anonimca iz Koreje do modrog šila s krila...

Vaš se povratak u Hrvatsku pokazao punim pogotkom...

- Nije moglo bolje, nikako. Nisam imao puno drugih ponuda, mislio sam kako ću do daljnjega ostati u Aziji, igrati tamo koliko god ću to moći. Nisam očekivao baš ovakve rezultate, nekako sam po dolasku u Dinamo samo razmišljao kako ću se nametnuti i igrati što više. To mi je bio cilj, ali sve je nekako krenulo dobro s Hapoel Beer Shevom, tu smo dobili prvu utakmicu i tada je krenula naša uzlazna putanja. A rezultati su se samo počeli poklapati jedni za drugim.

Mislav Oršić je nastavio:

- Predivan je, čudesan osjećaj danas biti igrač Dinama, stvarno uživam u tome. Prije dolaska sam zamišljao povratak navijača na stadion, pa da budemo dobri i konkurentni u Europi, ali nikada nisam pomislio da ćemo igrati ovako. Upisati četiri pobjede u grupnoj fazi Europske lige, biti prvi u skupini, ajmo reći tu grupu lako riješiti.

Zagreb: Dinamo protiv Spartak Trnave za "europsko proljeće"

Kako ste vi zadovoljni svojim igrama; zabili ste protiv Hapoela, Young Boysa, te u obje utakmice s Trnavom, vaše su europske brojke prilično dobre...

- Da, te su brojke OK, ali malo štekam u HNL-u, tu se brzo moram popraviti. Nije da sam više napaljen na europske dvoboje, jednakim žarom ulazim u svaku utakmicu, ali u HNL-u me jednostavno ne ide. Imam i tu dosta prigoda, nažalost previše promašujem. Pošteno radim, vjerujem da će i tu sve brzo doći na svoje.

Brojni velikani hrvatskog nogometa, pa i neki bivši igrači Dinama (Modrić, Ćorluka, Lovren, Pjaca, Antolić, Pivarić, Tomečak...) iskazali su putem društvenih mreža svoje oduševljenje ovom momčadi, čestitali vam na plasmanu u europsko proljeće...

-To mi je sve nekako čudno, da se takvi igrači vesele mom i Dinamovom uspjehu. Mi smo se tijekom ljeta veselili uspjesima reprezentacije, lijep je osjećaj kada znate kako se sada takve veličine vesele zbog vas - završio je Oršić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica