Obavijesti

Sport

Komentari 39

Osasuna dovela Budimira: Zbog Hrvata srušila klupski rekord!

Osasuna dovela Budimira: Zbog Hrvata srušila klupski rekord!

Ante Budimir je na posudbi u Osasuni ove sezone zabio 12 golova pa ga je klub odlučio otkupiti za osam milijuna eura. Ante je ovu vijest dočekao u Rovinju, gdje se s 'vatrenima' nalazi na pripremama za Euro...

VIDEO

Nakon sjajne sezone u La Ligi, Osasuna je danas i službeno potpisala hrvatskog reprezentativca Antu Budimira (29)!

Pokretanje videa...

Hrvatska remizirala s Armenijom 01:12

On je na početku sezone stigao na posudbu iz Mallorce uz mogućnost otkupa za osam milijuna eura. Klub iz Pamplone je imao 12 razloga za otkup njegova ugovora. Hrvatski napadač je točno toliko golova zabio za Osasunu, od toga 11 u La Ligi i jedan u Kupu te bio najbolji strijelac momčadi.

U klubu nisu previše razmišljali, za takve novce je gotovo nemoguće pronaći takvog centarfora pa su iskoristili priliku, zagrabili u blagajnu i srušili klupski rekord. Da, Osasuna nikada u povijesti nije toliko dala za jednog igrača koliko je za Hrvata. Dosadašnji rekord bilo je 3.5 milijuna eura za Rubena Garciju.

Hrvatska i Malta sastali se u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Ova vijest je postala službena dok se Budimir u Rovinju s 'vatrenima' priprema za Euro. Za njega je ovaj potpis sigurno i olakšanje jer je osigurao svoju budućnost pa će se potpuno rasterećen moći posvetiti reprezentaciji. S Osasunom je potpisao ugovor do 2025. godine, a Mallorci će pripasti 25 posto od sljedećeg transfera.

- Novi idol navijača sada će napokon ostvariti san i zaigrati pred publikom u Pamploni. Zbog koronavirusa to nije mogao prošle sezone - piše AS o hrvatskom napadaču.

La Liga Santander - Atletico Madrid v Osasuna

Osasuna je prvenstvo završila na 11. mjestu, no u nekim trenucima su se ozbiljno zabrinuli za ostanak u ligi. Tu je na scenu stupio Budimir koji je sa svojim golovima klubu omogućio mirnu završnicu sezone. Zabio je i u pretposljednjem kolu prvaku Atletico Madridu i zamalo zakomplicirao borbu za naslov. Čak sedam golova zabio je glavom što mu je donijelo titulu najboljeg u La Ligi u toj kategoriji.

International Friendly - Turkey v Croatia

I tako se nastavio Budimirov nevjerojatan uspon koji je krenuo po njegovom dolasku u Mallorcu 2019. godine. Platili su ga Crotoneu 2,2 milijuna eura, a sada su četverostruko više zaradili na njemu. Sjajne igre pogurale su ga i na reprezentativnoj razini. Za Hrvatsku je do sada odigrao sedam utakmica i zabio jedan gol.

Budimir je u karijeri još igrao za Sampdoriju, St. Pauli te Lokomotivu, Inter Zaprešić, Goricu i LASK.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe