Obavijesti

Sport

Komentari 6

Osijek ide na PSV: ‘Ajmo tamo gdje je trpao brazilski Ronaldo

Osijek ide na PSV: ‘Ajmo tamo gdje je trpao brazilski Ronaldo
6

NOVI EURO IZAZOV U četvrtak u 19 sati Osječani će istrčati na stadion na kojem su u prošlosti padali i Ivićev Hajduk i Mamićev Dinamo. Čeka ga moćni nizozemski velikan PSV

VIDEO

PSV se u povijesti europskih kupova dosad dvaput susreo s našim klubovima. Nizozemci su u četvrtfinalu Kupa prvaka 1976. godine izbacili Hajduk. S Dinamom su igrali u skupini Europske lige 2013. godine. Doma je PSV pobijedio 2-0, a u Maksimiru je bilo neriješeno.

Bio je nizozemski velikan dosad dvaput koban za naše klubove, valjda će Osijek sad imati više sreće.

Zekićeva momčad će prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige igrati u četvrtak, 27. srpnja, od 19 sati u Eindhovenu. S PSV-om, koji je ne samo nizozemski, nego i europski velikan, koji je 1988. godine osvojio Kup prvaka.

Na klupi im je tad sjedio Guus Hiddink. Klub je to za koji su igrali veliki Romario i Ronaldo. Romario je u Eindhovenu bio od 1988. do 1993., Ronaldo od 1994. do 1996. godine. Prvi Hrvati koji su se susreli s PSV-om bili su igrači Hajduka 1976. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Te smo godine prvu utakmicu četvrtfinala Kupa prvaka na Starom placu dobili 2-0. Atmosfera je bila veličanstvena - prisjetio se Ivica Šurjak, koji je u toj utakmici četvrtfinala PSV-u zabio drugi gol.

- Uništili smo Nizozemce u toj utakmici. Nisu imali rješenja za presing Tomislava Ivića. I u uzvratu smo situaciju imali pod kontrolom prvih sat vremena. Onda smo primili dva brza gola, a desetak minuta prije kraja sudac nije svirao čisti penal nakon prekršaja na meni. Otišlo se u produžetke, tamo smo primili gol i na kraju ispali s 3-0 - rekao nam je legendarni Ivica Šurjak.

Kees Rijvers bio je trener PSV-a te 1976. godine. Osam godina je sjedio na klupi momčadi iz Eindhovena, a vratio se 1994., baš kad su kupili Ronalda.

Sad je na klupi PSV-a legendarni Phillip Cocu. On je trener momčadi iz Eindhovena postao u srpnju 2013. godine. Već je vodio PSV protiv hrvatskog kluba. Protiv Zorana Mamića i Dinama prije četiri godine.

Posljednji je put PSV bio prvak 2016. godine 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu