Obavijesti

Sport

Komentari 57

Osijek ima najboljeg trenera u prvenstvu, čestitam mu na tome

Osijek ima najboljeg trenera u prvenstvu, čestitam mu na tome
3

Ono što me čini zadovoljnim je kad vidim s kojim duhom moji igrači stižu na treninge, s kojim duhom rade.Rijetko se dogodi da im treba podizati koncentraciju ili da trebam podići glas i zatražiti od njih da budu prisutni.

VIDEO

Od Osijeka do Osijeka! Zadnji prvenstveni poraz Hajduk je upisao protiv Osijeka u Osijeku i to nakon ravnopravne utakmice u kojoj je Tramezzanijeva momčad ostala s igračem manje i popustila u završnici. Od tad su se mnoge stvari promijenile i Hajduk čeka sutrašnji ogled s Osijekom pun optimizma. Obzirom na epidemiološke mjere na Poljudu se ne održavaju press konferencije, a što o utakmici, Osijeku, Bjelici... misli trener Tramezzani, pročitajte u objavi koju je poslao Hajduk:

Pokretanje videa...

Caktaš s 2. momčadi Hajduka 00:29
Tramezzanijev calcio pragmatico vodi ovaj Hajduk prema Europi
Tramezzanijev calcio pragmatico vodi ovaj Hajduk prema Europi

- Smatram da je Osijek vrlo dobra momčad, imaju odličnu sezonu, i po meni imaju najboljeg trenera u prvenstvu u ovom trenutku. Pokazao je mnogo i čestitam mu na tome. Čestitke su više nego zaslužene.

- Čestitam i mojim igračima za ono što rade u posljednjim utakmicama, za mene je ovo jedna u nizu onih važnih utakmica koje svi mi takvima i doživljavamo. Znamo da se moramo suprotstaviti jakom suparniku koji će nastojati u našoj kući živjeti svoj san, odnosno željeti osvojiti naslov prvaka. Stoga moramo biti vrlo oprezni i odgovoriti na njihov sustav, na njihov način igre, a istovremeno nastojati igrati svoju igru i pokazati svoju kvalitetu.

- Moji momci pokazali su u proteklom razdoblju da imaju kvalitetu, nastoje je možda i poboljšati u nekim aspektima i fazama igre, zatvoriti sve prostore i ograničiti goste u onome u čemu su oni najbolji. Želim da ovu utakmicu igramo mirni i mentalno opušteni, i to stoga jer su sve utakmice važne a možda još i više ove u završnici sezone.

Rijeka i Hajduk sastali se u 23. kolu HNL-a na stadionu HNK Rijeka

- Po meni je važno da u ovakve utakmice uđemo spremni i da znamo što moramo činiti. Ne vjerujem da je ovo utakmica Tramezzani protiv Bjelice, premda je među nama mnogo izuzetnog poštovanja.  Znamo da je pred nama put koji želimo nastaviti.  Imamo ispred sebe zadatak koji moramo privesti kraju, posao koji smo započeli prije dva i pol mjeseca.

- Puni smo entuzijazma u onome što radimo, entuzijazma momci imaju u svakodnevnom radu, stalno je prisutan među nama. Puno je pozitivnih stvari osim samih rezultata. Potrebno je znati upravljati tim utakmicama, broj vlastitih pogrešaka smanjiti na najmanju moguću brojku i istovremeno iskoristiti sve što bi ti mogao ponuditi suparnik.

- Nedostaje nam još u nekim trenutcima čitanje situacija na terenu tijekom utakmice. Nadam se da od ove utakmice s Osijekom možemo napraviti korak naprijed i u tom smjeru. Analizirali smo sve prošle utakmice našeg sljedećeg protivnika, jasno je da im se dolaskom Santinija u siječanjskom prijelaznom roku momčad promijenila, oslanjaju se mnogo na njega i Miereza, igraju s dvojicom napadača, igrali su i mnoge utakmice s trojicom u zadnjoj liniji...

- Bez obzira na načine i sustave igre koji obično mogu umanjiti ideje igre i individualne kvalitete, smatram da su jako dobri u obje faze igre, s loptom i bez nje. Imaju i dvojicu veznih igrača, također dobrih, koji mogu uvijek biti spremni pokriti prostor kojeg treba braniti. Iza su vrlo jaki, uspijevaju igrati i na čovjeka, i na otvorenom prostoru, a mi ćemo na strateškoj razini trebati pronaći prostore u kojima bi došla do izražaja naša kvaliteta.

- Mislim da smo se u posljednjim utakmicama poboljšali u fazi igre kad nemamo posjed, riskiramo malo straga i obično smo prema naprijed opasniji od naših suparnika, neovisno o golovima koje uspijemo realizirati. Snaga i kompaktnost straga daju nam više sigurnosti i mirnoće kad imamo posjed.

'Do kraja sezone ćemo prestići i Rijeku i Goricu i izboriti Europu'
'Do kraja sezone ćemo prestići i Rijeku i Goricu i izboriti Europu'

- Svjesni smo da s individualnim kvalitetama koje imamo naprijed uspijevamo stvarati prilike za zgoditak. A kada stvaramo prilike za zgoditak, uspijevamo ih i realizirati. Nastojimo poboljšati stvari koje možemo poboljšati. Ima još mnogo stvari na kojima možemo raditi, ali ono što me čini zadovoljnim je kad danas vidim s kojim duhom moji igrači stižu na treninge, s kojim duhom rade.

- Rijetko se dogodi da im treba podizati koncentraciju ili da trebam podići glas i zatražiti od njih da budu prisutni, da vjeruju u ono što čine. Ono što u ovom trenutku moji igrači pružaju tijekom treninga, tijekom svih trenutaka kad su skupa, je doista dobro. Po mojem mišljenju momčadi se grade na terenu, tijekom utakmica, u trenutcima kad su zajedno... Po načinu na koji se ponašaju kad su zajedno, shvaćam da je momčad jedinstvena, koliko je dobra i koliko imaju dobar duh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba