Sport

Komentari 236

Osijek je predstavio Caktaša, Bjelica presretan: On može biti prevaga u borbi za naslov

Osijek je predstavio Caktaša, Bjelica presretan: On može biti prevaga u borbi za naslov

Mijo Caktaš stigao je u Poreč i postao novi igrač Osijeka. Bivši hajdukovac, prošao je liječnički pregled te se pridružio pripremama osječkom klubu koji ga je službeno predstavio

Bivši hajdukovac Mijo Caktaš (29) potpisao je ugovor s Bijelo-plavima do 2025. godine nakon što je odradio liječničke preglede.

Prvi trening kao igrač Osijeka odradit će nakon zajedničkog ručka sa suigračima i dnevnog odmora.

Caktaš je u karijeri igrao za Dugopolje, Hajduk, Rubin Kazan i Damac te u 300 seniorskih utakmica postigao 109 pogodaka i dodao 41 asistenciju.

NK Osijek će Caktaša predstaviti na konferenciji za medije u ponedjeljak, a Bjelica je za Germanijak rekao koliko mu pojačanje u redovima 'bijelo-plavih' znači u borbi za naslov prvaka države. 

- Zadovoljni smo što smo uspjeli dovesti ovakvog igrača. Mijo je dokazan, iskusan, zna HNL i ima sjajne brojeve iz Hajduka. Veliki broj golova i asistencija i s njim ćemo dobiti na iskustvu, imidžu kluba. Sretni smo što je stigao kod nas. Htjeli smo ga na ljeto, odabrao je drugu opciju. Stvorila se prilika, iskoristili smo je - kazao je Bjelica pa odgovorio može li Caktaš biti prevaga u borbi za naslov: 

- Može. Nama je evidentno u jesen nedostajao doprinos ofenzivnih igrača. Miereza, Bohara, Kleinheislera. Dakle, igrača koji su u proljeće prošle godine bili vrlo efikasni i donijeli nama neke bodove. I to ćemo dobiti s Mijom jer garantira određen broj golova. Nadam se da će biti zdrav. Ako Caktaš bude na tom nivou na kojem je bio u Hajduku, vjerujem da smo dobili dobru količinu golova i asistencija - zaključio je trener Osijeka.

Caktaš se zahvalio na čestitkama te je rekao kako jedva čeka upoznati suigrače. 

- Mogu reći da ću dati sve od sebe, sto posto. HNL nikada nije bio zanimljiviji, čekaju nas lijepe utakmice i radujemo se početku nastavka - zaključio je Caktaš. 

Najčitaniji članci