Obavijesti

Sport

Komentari 49

Osijek je trebao biti ugašen, a sad je najbolji klub u Hrvatskoj

Osijek je trebao biti ugašen, a sad je najbolji klub u Hrvatskoj
1

Osijek je bez trenera nakon što su Dino Skender i predsjednik kluba Ivan Meštrović odlučili kako je najbolje da prekinu suradnju. Odluci je kumovao poraz 1-2 kod Lokomotive. Pred novim trenerom su velika očekivanja...

Mi smo najbolji klub u zemlji i ne možemo si dozvoliti pobačaj na kvartalnom, polugodišnjem ili godišnjem nivou, poručio je jasno predsjednik Osijeka Ivan Meštrović koji je nakon kiksa protiv Lokomotive uručio otkaz Dini Skenderu. Mladi trener je odmah nakon utakmice najavio razgovor s predsjednikom, a dan kasnije je postalo jasno - njegova priča u NK Osijeku je završila. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Meštrović se zahvalio Skenderu, ali je svjestan da će mjeseci koje je proveo na trenerskoj klupi kluba ostaviti dugoročni pozitivan trag na Osijek i njegovu igru. Skender je pružio priliku igračima iz omladinske škole, neizostavni članovi prve postave su postali Boško Šutalo i Mihael Žaper, ali neiskustvo mlađih igrača u momčadi znači i da se pobjede i bodovi nikada ne mogu unaprijed upisati. 

- Mi se želimo osloniti na izdanke svoj škole. Dino Skender je implementirao mlade igrače, ali, mi nemamo vremena čekati implementaciju vlastitog prepoznatljivog sustava, a s druge strane nemamo luksuz dozvoliti si da kiksamo, da gradimo nešto iz početka. Možda ćemo imati kada odemo na novi stadion, kada uvjeti budu bolji, kada bude kult kluba, da ga se voli tko god dolazi u goste, da je isto navijača protiv svakog protivnika. Moramo balansirati između želja i mogućnosti - rekao je Meštrović za klupsku stranicu pa iznio niz statističkih podataka koji potvrđuju da je Dino Skender odradio dosta kvalitetan posao s Osijekom ove sezone.

Osijek statistički bolji od svih protivnika

- Osijek nije nadigran protiv nikoga s kim smo igrali, odigrali smo šest derbija i nijedan nismo izgubili, statistički smo imali više udaraca prema vratima protiv svih s kojima smo igrali. Osim protiv Gorice, kada smo imali europske prioritete. Nesretno smo ispali u Europi na penale, promašili su ih naše prve dvije violine - Bočkaj i Škorić koji bi i danas da se izvode penali opet pucali. 

Osijek: Konferencija za medije nakon utakmice Osijek - Inter

- Ostavili smo dojam odlične ekipe koja nakon dugo vremena zna što hoće, ali nešto je nedostajalo. Da li je to ubojitost u vrhu napada... I tu smo napravili iskorak ove godine, doveli Mancea, odbili ponudu za Marića. Sve smo napravili, ali nešto je nedostajalo. Ništa se ne događa slučajno, ja taj faktor sreće u pravilu isključujem, ali nama je sportske sreće definitivno nedostajalo - tvrdi predsjednik slavonskog prvoligaša pred kojim je težak zadatak. U tjednu koji je pred nama Osijek treba izabrati novog trenera. Trenera koji će nastaviti s pozitivnim rezultatima, i koji će morati, barem kada su u pitanju derbiji s Hajdukom, Dinamom i Rijekom koje Skender nije gubio, ispuniti veliki zadatak. A u drugu ruku, trenera koji neće kiksati na manjim utakmicama i gubiti bodove protiv momčadi koje su sigurno slabije od Osijeka.

- Ovaj klub, koji je prije nepune tri i pol godine trebao biti ugašen, danas je prijetnja svim najvećim klubovima u Hrvatskoj, rezultatski i igrački. A definitivno ih sve pobjeđuje i velikim koracima i s velikom razlikom ostavlja iza sebe po pitanju infrastrukture - kaže prvi čovjek NK Osijeka