Obavijesti

Sport

Komentari 33

Osim što podiže raspoloženje, navijanje utječe i na bolji seks

Osim što podiže raspoloženje, navijanje utječe i na bolji seks
5

Znanstveno je dokazano da su navijači koji posjećuju utakmice i bodre svoje sportaše u zajednici sretniji i optimističniji. Navijači uživaju bolje mentalno zdravlje

VIDEO

Gledanje nogometnih utakmica podiže raspoloženje i zbližava prijatelje . Kod navijača, niža je stopa bolesti koje narušavaju duševno zdravlje - depresije i anksioznosti .

Nakon što njihov tim pobijedi, znanstveno je dokazano da su navijači sretniji , bolje raspoloženi , energičniji i optimističniji .

U takvim okolnostima, kod navijača drastično raste razina hormona testosterona , što može pozitivno djelovati na muško zdravlje. Ovaj hormon upravlja i spolnom željom, što vodi do boljeg seksa.  Ovog tipično muškog hormona u manjoj mjeri imaju i žene pa utječe i na njihovu spolnu želju.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto je dobro navijati?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:23

Gledanje utakmice društveni je događaj. Kada se skupi 'ekipa', dobije se osjećaj pripadnosti grupi . Ako vaš tim ili sportaš pobijede, osjećat ćete se sretnije i moćnije . Ako izgube, poistovjetiti ćete se s njima i utjehu ćete pronaći u društvu . Osjećaj pripadnosti ima veliki učinak na emocionalno zdravlje.  Psihologinja Julianne Holt-Lunstad istaknula je da prijatelji i druženja povećavaju otpornost na krvožilne bolesti.

Istraživanja pokazuju da slušanje i gledanje utakmica stimuliraju mozak . Pri praćenju sportskih prijenosa aktivira se veći dio mozga nego tijekom gledanja uobičajenoga televizijskog programa, a pritom se čak poboljšavaju neke mentalne funkcije .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića