Obavijesti

Sport

Komentari 196

Čestitka Ejupija: Dva komada Hajduku za pobjedu u derbiju!

Čestitka Ejupija: Dva komada Hajduku za pobjedu u derbiju!
10

Osijek je pobijedio Hajduk 2-1 u 23. kolu MAXtv Prve lige. Junak pobjede domaćih bio je Muzafer Ejupi s dva gola kojima je preuzeo vrh ljestvice strijelaca. Momčadi su bodovno poravnate na trećem mjestu

VIDEO

Muzafer Ejupi pokupio je lovorike u velikoj pobjedi Osijeka nad Hajdukom 2-1 u 23. kolu MAXtv Prve lige u Gradskom vrtu. Makedonac je zabio oba gola za bijelo-plave kojima je, s 11 prvenstvenih ukupno u sezoni, izbio na vrh ljestvice strijelaca, a svojoj momčadi omogućio bodovno izjednačenje sa Splićanima na trećem mjestu ljestvice.

Osijek je tako na najljepši način proslavio 70. rođendan koji je obilježio ranije ovoga tjedna. Zoran Zekić izborio je prvu pobjedu ovoga proljeća i prvu na domaćem terenu nakon točno četiri mjeseca čekanja, a Joan Carrillo, nakon remija i pobjede, ubilježio i poraz u nastavku prvenstva.

Slavlje s navijačima! 💙

Posted by NK Osijek on 5. ožujka 2017

Prvo poluvrijeme vrlo dobro ispunjenim tribinama Gradskoga vrta nije ponudilo previše lijep nogomet, svaka je momčad imala po jednu veću priliku. Josip Knežević u 16. minuti spetljao se u čistoj prilici i gostujuća obrana stigla ga je blokirati, a četiri minute potom Said Ahmed Said na drugoj je strani zapucao šansu iz blizine.

Hajduk je u drugo poluvrijeme krenuo dominantnije i mogao je povesti preko Márka Futácsa u 53. minuti da je Mađar bio samo koji centimetar precizniji i, umjesto, stative, silovitim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio mrežu. Nije ušlo, a devet minuta potom Splićane je stigla kazna na drugoj strani.

Ardian Ismajli zakasnio je u start na Ejupiju, a Ivan Bebek opravdano je i bez razmišljanja pokazao na penal za domaće. Makedonac je sam preuzeo odgovornost i poslao Dantea Stipicu u jednu, a loptu u drugu stranu. Trebao je taj gol razbuditi hajdukovce i potjerati ih u napad, no osim kozmetičkih i taktičkih promjena, Carrillo nije ništa mogao napraviti.

Konačno rješenje utakmice ponudio je Ejupi drugim golom na utakmici. Sve je skuhao Savvas izgubljenom loptom na sredini terena, Dmitro Lopa je uposlio Makedonca koji zaobilazi istrčalog Stipicu i s 30-ak metara iskosa pogađa praznu mrežu. Do kraja je tek Futács, u posljednjem napadu na utakmici, uspio zabiti počasni gol za konačnih 2-1.

U sljedećem kolu Hajduk dočekuje vodeću Rijeku u Jadranskom derbiju (subota, 17 sati), dok Osijek ide u goste Slaven Belupu (nedjelja, 17 sati).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka