Obavijesti

Sport

Komentari 57

Osječka i zagrebačka policija traže navijače koji su sramotno skandirali: 'To nas ne dira...'

Osječka i zagrebačka policija traže navijače koji su sramotno skandirali: 'To nas ne dira...'
4

"Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH" vikali su Boysi i prekršili Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima

VIDEO

Dinamo je u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, koji je odigran u srijedu, pobijedio BSK u Bijelom Brdu 3-2 i plasirao se dalje, a na utakmici u malom mjestu 15-ak kilometara istočno od Osijeka skupilo se stotinjak Bad Blue Boysa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Navijači DInama u Beču 00:32

Navijači "modrih" nekoliko puta tijekom utakmice uzvikivali su uvredljive parole prema stanovnicima srpske nacionalnosti koji čine većinu u tom mjestu, a sada se o cijeloj situaciji oglasila i PU Osječko-baranjska.

Dva Boysa uhićena, zazivali na klanje Srba i skandirali NDH!? Srpski mediji: 'Kao ustaški pir'
Dva Boysa uhićena, zazivali na klanje Srba i skandirali NDH!? Srpski mediji: 'Kao ustaški pir'

Naime, utakmicu je s tribina gledalo 1100 navijača, a iz policije kažu kako su dvojicu Boysa uhitili. Jednog tijekom, a drugog nakon utakmice.

- Tijekom utakmice je došlo do neprimjerenog skandiranja skupine navijača. Prije same utakmice, tijekom i nakon nogometne utakmice policija je uhitila dva navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima - rekli su.

BSK i Dinamo sastali se u osmini finala hrvatskog nogometnog kupa

Ipak, ovo nije kraj istrage. Iz policije kažu kako je i dalje u tijeku istraga kojom pokušavaju doći do svih navijača koji su skandirali i radili nered tijekom utakmice, a u tome im pomaže i zagrebačka policija.

- U suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom policajci Policijske uprave osječko-baranjske provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice kršili zakon - dodali su.

Već na samom početku utakmice, koja je započela u 15:00 sati, došlo je do neugodnosti. Naime, Boysi su veličali fašističku tvorevinu Nezavisnu Državu Hrvatsku pjevajući: "Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH".

Utakmica za zaborav: Tko je od dinamovaca najviše podbacio?
Utakmica za zaborav: Tko je od dinamovaca najviše podbacio?

U drugom poluvremenu s tribine na kojoj su bili Boysi čulo se: "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati!". Srpski mediji naveliko su izvještavali o sramotnom skandiranju navijača, a o rezultatima istrage policija će naknadno izvještavati.

Predsjednik Bijelog Brda, to jest, NK BSK, bivši je hrvatski saborski zastupnik Jovo Vuković (SDSS). Ukratko nam je prokomentirao sramotno postupanje Bad Blue Boysa na osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, koji je odigran u srijedu u Bijelom Brdu u kojem većinski živi stanovništvo srpske nacionalnosti.

Kaže kako su oni sjedili daleko od navijača Dinama pa tijekom utakmice, koju je gledalo 1100 gledatelja, nisu čuli skandiranje.

- Mi smo sjedili daleko od njih. Nismo čuli njihove uzvike sve do kraja utakmice. Tada su nam ustvari drugi, koji su sjedili bliže, ispričali što se dogodilo. To skandiranje nije dugo trajalo pa nije ometalo utakmicu, a policija je odmah reagirala - započeo je predsjednik.

Drago mu je da je NK BSK odigrao utakmicu do kraja i da nije došlo do većeg incidenta. Ovo što se dogodilo, kaže, bilo je očekivano.

- Na žalost, njihovi postupci su ostavili crnu mrlju na ovoj utakmici, ali nas to ne dira. Same te prozivke govore više o njima, nego o nama. Bilo ih je oko 350, takva reakcija je u jednu ruku bila i očekivana, ali, naravno, nije bilo lijepo - rekao nam je Vuković.

- Moram reći kako sam jako zahvalan policiji. Uz njih smo organizirali utakmicu, a na skandiranje su odmah reagirali i dvojicu priveli. Zbog njihovog vrhunskog posla nije došlo do većeg incidenta. Jako sam im zahvalan. Sada je ova situacija u njihovim rukama i provode kriminalističko istraživanje - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu