Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Ostaje joj suspenzija, CAS je potvrdio kaznu Lisi Nemec...

Stegovno vijeće Agencije Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping izreklo je Lisi Nemec suspenziju u trajanju od četiri godine, a CAS je sada u potpunosti odbacio žalbu hrvatske maratonke

Sanjin Strukić/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
3 komentara

Vijeće Međunarodnog arbitražnog suda (CAS) u cijelosti je odbilo žalbu atletičarke Lise Christine Nemec podnesenu 18. veljače 2016. godine te je u cijelosti potvrđena odluka Stegovnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) donesena 1. veljače 2016. godine, priopćeno je u četvrtak iz HZTA-a. 

HZTA je 6. listopada 2015. godine proveo dopinško testiranje maratonke izvan natjecanja u Zagrebu. U urinu sportašice utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari rekombinantnog eritropoetina (kategorija S2.1. agonisti eritropoetinskih receptora).

S obzirom da je Lisa Christina Nemec prekršila odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, Stegovno vijeće Agencije izreklo joj je razdoblje nepodobnosti u trajanju od četiri godine koje se računa od 29. listopada 2015. do 28. listopada 2019. godine, dodaje HZTA u svom priopćenju.

Naši partneri pišu
Message