Obavijesti

Sport

Komentari 16

Ostali pred vratima polufinala: Ruska Jugra izbacila Nacional

Ostali pred vratima polufinala: Ruska Jugra izbacila Nacional
12

Nacional je izgubio od aktualnog europskog prvaka ruske Jugre u Zagrebu 5-1. Hrvatski prvak koji vrijedi 10 puta manje igrao je sjajno i držao je Ruse na konopcima...

VIDEO

Došli su do povijesne šanse i zapeli na vratima malonogometnog raja. Nacional nije uspio napraviti senzaciju i preko prvaka Europe doći do polufinala Lige prvaka.

Hrvatski prvak izgubio je u Zagrebu od ruske Jugre 5-1 u zadnjem kolu Uefa Futsal Cupa. Megamomčad iz Jugorska koja vrijedi 10 puta više od Nacionala kao prvoplasirani klub izborila je nastup na Final Fouru.

FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers

Ovo nije realno stanje

Ovih 5-1 bi moglo zavarati onoga tko nije gledao utakmicu. Kod Jugre najbolji je igrač bio golman, a Nacional se raspao tek pred kraj utakmice kad je krenuo na sve ili ništa kod 2-1.

- Ovo nije realno stanje. Dečki su odigrali junački. Dominirali smo protiv europskog prvaka, ali realizacija je odlučila protivnika. Igrali smo ravnopravno, a neke smo golove primili nesretno - rekao je trener Nacionala Kujtim Morina i dodao:

- Pokazali smo da se možemo nositi s najboljim europskim momčadima. Možemo biti zadovoljni, svi smo vjerovali da možemo, razočarani smo, ali kad prođe neko vrijeme bit ćemo svjesni što smo napravili i kako smo bili blizu.

Tako blizu...

Nacional je u prvom kolu srušio azerbajdžanski Araz 2-1, u drugom je pregazio njemački Hamburg 11-1, a za plasman na Final Four bio mu je dovoljan i remi protiv ruske Jugre iz Jugorska.

Nakon prvog poluvremena bilo je 0-0, ali Nacional je imao čak i bolje šanse. U ruskoj momčadi bio je Brazilac Eder Lima, najbolji svjetski pivot, ali momčad od 15 milijuna eura u prvih 20 minuta nije pokazala da je favorit.

FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers

Rusima su i suci malo pomogli

Čujec, Novak, Rafael... Sijevalo je kraj gola Jugre, ali lopta nije htjela u mrežu. Nakon velike šanse Jelovčića u petoj minuti nastavka Rusi su poveli 1-0. Nacional je ekspresno izjednačio preko Jelovčića, ali 11 minuta prije kraja Jugra opet vodi.

Da je bilo koja druga momčad bila na mjestu Jugre, igrala bi s igračem manje dvije minute za ono što je napravio gostujući igrač sedam minuta prije kraja. Rafael je išao sam prema golu, igrač Jugre ga ruši i dobiva samo žuti karton.

Rusi su četiri i pol minute prije kraja zabili za 3-1, Nacional je uveo golmana-igrača kako bi pokušao preokrenuti utakmicu, ali nije išlo. Gosti su do kraja zabili još dva gola za konačnih 5-1.

FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers FC Nacional Zagreb - Hamburg Panthers
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu