Obavijesti

Sport

Komentari 3

Osvaja La Manche: Plivamo ja, dupini i morski lavovi zajedno

Osvaja La Manche: Plivamo ja, dupini i morski lavovi zajedno
1

Dina Levačić od utorka je u Engleskoj, gdje čeka povoljne vremenske prilike za preplivavanje kanala La Manche, koji je za mnoge iskusne plivače nepremostiva prepreka

VIDEO

Obožavam krimiće, ali me nikad nije bilo strah plivati na otvorenom moru, pa čak ni po mrklom mraku. Uopće ne razmišljam o opasnosti, kaže Dina Levačić (21), koja bi sutra trebala zaplivati preko kanala La Manche.

Mlada splitska plivačica od utorka je u Engleskoj, gdje čeka povoljne vremenske prilike za preplivavanje kanala, koji je za mnoge iskusne plivače nepremostiva prepreka. Zbog jakih struja dionica se protegne i na 40 kilometara, temperatura mora je svega oko 16 stupnjeva, a sve skupa potraje i do 10 sati.

Dina se nada da će, nakon što je otplivala krug oko Manhattana u dužini 46 kilometara, te kanal između otoka Catalina i Los Angelesa, uspjeti isplivati i La Manche, te tako osvojiti 'Trostruku krunu', i to u manje od 90 dana, što je prije nje napravilo svega pet žena.

- Planirala sam isplivati samo La Manche, ali kad sam se već toliko pripremala, šteta je ne iskoristiti priliku i isplivati sva tri velika maratona - kaže Dina, kojoj je rekordan isplivani maraton bio dug 88 kilometara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A sve je počelo slučajno, kao mala Dina je ljetovala na otoku Istu kod dida Stipe, koji ju je vodio 'na ribe', te je naučio plivati.

- Od malena obožavam more, guštala sam s didom Stipom ići 'na ribe' i uopće me nije strah mora. Znala sam se kupati i na otvorenom moru, tako da sam navikla i nemam strah - kaže Dina, kojoj su tijekom brojnih maratona društvo pravili dupini i morski lavovi. 

Morske pse na sreću nikad nije vidjela...

- Kad plivam u moru opuštena sam, to mi je najbolja terapija i uopće ne razmišljam o opasnosti... Nije me bilo strah ni plivanja po mrklom mraku od Cataline do Los Angelesa. To vam je meni poput vožnje autobusom. Samo ponekad, kad mi je teško, bodrim se, inače ne razmišljam, ponekad pjevam u sebi, a svakih 15 - 20 minuta napravim pauzu za osvježenje, za energetski napitak, protein...

Dinin dan sastoji se od treninga i fakultetskih obaveza, studira defektologiju u Zagrebu, a ljeti su na programu dva treninga.

- U pripremam sam radila po 15-20 kilometara na dan, dio sam odradila i u rijeci Jadro kako bih se prilagodila niskoj temperaturi od samo 15 stupnjeva...

O budućnosti ne razmišlja.

- Završila sam treću godinu defektologije, jedva čekam kraj i bježim iz Zagreba natrag na more. Ne mogu bez mora, a za posao ću lako, u mojoj struci posao nije problem naći.

U svakodnevnom životu Dina je jednostavna cura.

- Jedem sve i ne mogu se udebljati, iako bi mi trebalo malo masnoće da me grije u hladnom moru. Obožavam krimi serije i filmove, i naravno maratone. Nadam se da će me vrijeme poslužiti i da ću preplivati La Manche. Ma, samo da mi daju dozvolu za start, nema šansi da odustanem prije francuske obale - nasmijala se Dina.

Prije Dine Levačić jedina dva Hvata koja su preplivala La Manche su Veljko Rogošić i Toni Pavičić Donkić, nijednoj ženi prije nje to nije uspjelo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu