Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Osvojila prvo mjesto pa dobila vibrator: 'Ej, ovo je seksizam!'

Ovo je seksizam. Nismo znali da će natjecateljice ovo dobiti za nagradu. Nema smisla da se klub ispriča, a onda smatraju da njihove nagrade nisu seksistički, rekla je glasnogovornica španjolskog skvoš saveza...

Foto: Twitter
27 komentara

Očekujte neočekivano u životu, rekao je jednom davno jedan mudrac i pogodio. Upravo to je dočekalo jedne igračice skvoša u španjolskom Oviedu na turniru, nešto potpuno neočekivano.

Pripremate se mjesecima za turnir u skvošu, osvojite ga u teškoj konkurenciji i nadate se nekoj bogatoj nagradi. A ono dobijete vibrator. Da, dobro ste čuli. Osvajačica skvoš turnira je osim male plakete za nagradu dobila i vibrator. Uz to je u paketu bio i masažer za noge kao i vosak za depilaciju.

Prvoplasirana Elizabeth Sado Garriga na opće iznenađenje dobila je u vrećici vibrator, a istu nagradu je osvojila i Olaya Fernandez Lence, dok su treća i četvrta također osvojile nagrade, ali ne tako egzotične.

Dobitnice su bile šokirane nagradama, te su se žalili španjolskom skvoš savezu zbog diskriminacije i seksizma. Skvoš klub Oviedo, koji je bio organizator tog natjecanja, objavio je priopćenje u kojem su izrazili tugu time što su natjecateljice zgrožene nagradama. Zbog ovog skandala, klub je odlučio kako ove godine više neće organizirati nikakve turnire, ali smatraju kako njihove nagrade nisu seksističke i da su samo htjeli nagraditi natjecateljice koje su osvojila prvoplasirana mjesta.

Također, španjolski skvoš savez pokrenuo je istragu zbog događaja, a glasnogovornica saveza je rekla da oni nisu odgovorni za nagrade koje organizatori turnira poklone natjecateljima.

- Ovo je seksizam. Nismo znali da će natjecateljice ovo dobiti za nagradu. Nema smisla da se klub ispriča, a onda smatraju da njihove nagrade nisu seksističke - rekla je Maribel Toys.

Oni su eksperimentirali, a bolje i da nisu jer su na sebe navukli mržnju svih zbog svog nedoličnog poteza.

 

Naši partneri pišu
Message