Obavijesti

Sport

Komentari 51

'Otac mi je Hrvat, ali danas ću navijati za svoju Francusku...'

'Otac mi je Hrvat, ali danas ću navijati za svoju Francusku...'
1

Navijat ću za Francusku. Ovo je finale o kojem sam sanjao. Premda me srce malo boli kada su u pitanju utakmice između Francuske i Hrvatske ili Francuske i Srbije u drugim sportovima, rekao je Nikola Karabatić...

VIDEO

Francuski rukometaš hrvatskog porijekla Nikola Karabatić godinama je igrao velike utakmice u rukometu protiv Hrvatske, a danas će svjedočiti jednoj takvoj. Hrvatska i Francuska igrati će za za titulu Svjetskog prvaka.

Karabatićev tata Branko rođen je u Vrsaru kod Trogira, a suprugu Radmilu upoznao je kada je igrao rukomet u Nišu. U Francusku su otišli kada je Nikoli bilo tri godine.

- Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam u Francusku s četiri godine, ali u meni je ostao dio Balkana - rekao je sjajni rukometaš te dodao kako će ipak navijati za domovinu u kojoj je proveo većinu svog života.

- Navijat ću za Francusku. Ovo je finale o kojem sam sanjao. Premda me srce malo boli kada su u pitanju utakmice između Francuske i Hrvatske ili Francuske i Srbije u drugim sportovima - kaže jedan od najboljih rukometaša u povijesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikola je također svjedočio i polufinalnoj utakmici Hrvatske i Francuske 1998. godine, kada je Lillian Thuram s jedina dva gola u reprezentaciji onemogućio Hrvatski san i naslov Svjetskog prvaka.

- Sjećam se 1998. i polufinala Svjetskog prvenstva (2:1 za Francusku), skakao sam na sva tri gola. Bit ću sretan i ako Hrvatska pobijedi, ponosan sam na svoje korijene, kao i na to da sam Francuz - zaključio je rukometaš PSG-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske