Obavijesti

Sport

Komentari 71

Otac mu je heroj Trpinjske ceste, a pobjedu je posvetio pokojnom djedu: Kupio mu je prvi balun...

Otac mu je heroj Trpinjske ceste, a pobjedu je posvetio pokojnom djedu: Kupio mu je prvi balun...
5

Hrgovićev otac inače je hrvatski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti jedva preživio. Naime, metak mu je prošao kroz vrat nakon čega je bio u komi deset dana, a spasili su ga suborci

VIDEO

Dido, ovo je za tebe, pisalo je na majici mladog Vukovarca Šimuna Hrgovića (18) koji je s juniorima Hajduka slavio protiv Borussije Dortmund nakon lutrije penala osiguravši polufinale Lige prvaka mladih. A odlične igre za bijele okrunio je u polufinalu postigavši gol u pobjedi 3-1 protiv Milana u Ženevi.

POGLEDAJTE VIDEO S DOČEKA:

Hrgovićev otac Ivica za Slobodnu Dalmaciju otkrio je pozadinu priču te objasnio zašto je Šimun djedu posvetio pobjedu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mi smo porijeklom iz Satrića, tu iz Dalmatinske zagore, ali živjeli smo u Vukovaru. Moj tata je došao poslom u Vukovar, trbuhom za kruhom. Šimun i ja rođeni smo Vukovarci. A dida Luka, moj otac, mu je kupio prvi balun, čim je prohodao. Dida je umro prije mjesec dana - kazao je tata Hrgović sredinom ožujka pa istaknuo da je njegov otac imao važnu ulogu u Šimunovom odrastanju. 

Pokretanje videa...

Hajdukovi 'bili tići' 00:57

- Živjeli smo u Vukovaru svi zajedno, imamo dvije kuće jednu pored druge, tako da je Šimun, kao i njegove sestre, kroz djetinjstvo stalno bio uz baku i djeda.

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka

Hrgović je nogomet počeo igrati u Radničkom sa sedam godina te su ga tada primjetili iz Cibalije. 

- Stalno sam ga vozio od Vukovara do Vinkovaca. Bio je u Radničkom oko dvije godine. E onda je već počeo igrati ligu limača, na "po terena", tada su ga iz Cibalije zapazili, isticao se i kontaktirali su nas. Tako je s devet godina otišao u Cibaliju. Šest godina je proveo u tom klubu i onda su zvali iz Hajduka. Naravno, hajdukovci smo po rođenju i odmah smo pristali - kazao je Ivica. 

Hrgović je inače hrvatski branitelj koji je na Trpinjskoj cesti jedva preživio. Naime, metak mu je prošao kroz vrat nakon čega je bio u komi deset dana, a spasili su ga suborci. 

Dortmund: Juniori Hajduka nakon penala prošli u polufinale Lige prvaka

- Ranjen sam 17. rujna na Hercegovačkoj ulici, dobio sam metak u vrat, ušao je na jednoj strani vrata, izašao na drugoj. Suborci su me prebacili u vukovarsku bolnicu gdje me operirao doktor Njavro, koliko je uopće mogao u tim okolnostima i uvjetima. On mi je spasio život. Deset dana bio sam u komi, a kad sam došao k sebi, prebačen sam u civilnom kamionu kroz kukuruze do slobodnog teritorija, kasnije i u Zagreb. Nas nekoliko ranjenika bili smo praktično zadnji koji smo se izvukli i spasili na taj način, kasnije je još samo konvoj 'Liječnika bez granica' izvukao dio ranjenika. U Zagrebu sam prošao sve bolnice, bio sam dugo bez glasa, ruka mi je bila oduzeta - rekao je Ivica Hrgović u velikom intervjuu za 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO: PAŠALIĆ U SVLAČIONICI

Šimunu i ostatku juniorske momčadi na Poljudu su navijači priredili doček nakon povijesnog uspjeha, a Hrgović je po dolasku rekao: 

- Mogu reći da se malo feštalo. Ostvarili smo veliki uspjeh, ali mislim da ćemo nastaviti tako i u sljedećim utakmicama. Prošle godine dogodio nam se Atletico, a ove nas je malo sreća pomazila - kazao je Šimun po slijetanju u splitsku zračnu luku.

Zašto ne osvojiti?

Pamtit će i polufinale protiv Milana, a zašto ne i finale protiv AZ Alkmaara u ponedjeljak?

- Prvo nam je bio cilj biti bolji nego prošle godine, a kad smo ušli u osminu finala onda četvrtfinale pa polufinale. Zašto sad ne osvojiti? Prvo polufinale smo slabije ušli, ali u drugom poluvremenu bili smo bolji i zasluženo prošli dalje - rekao je Šimun nakon pobjede protiv Milana za Arenasport pa opisao gol:

- Izgubio sam loptu, htio sam je presjeći. Nisam htio odustati i zabio sam ga. Rutinerski? Igrao sam nekad lijevog beka...

Stigli su njegovi Vukovarci u Ženevu, bili na tribinama i bodrili ga.

- Jesu, bacio sam im dres. Mogu im zahvaliti, toliki put prijeći da bi me podržali. Lijepo je imati takve prijatelje. Navijači su nam uvijek vjetar u leđa. Lagao bih kad bih rekao da ih ne očekujem u takvom broju. Neka dođu, neće požaliti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka