Obavijesti

Sport

Komentari 19

Otkrivamo kako bi se trebao zvati hrvatski nacionalni kamp!

Otkrivamo kako bi se trebao zvati hrvatski nacionalni kamp!

Nakon što se na gradskom vijeću Velike Gorice jednoglasno odlučilo da se kreće u izgradnju kampa, ostalo je još desetak dana do početka, odnosno prezentacije projektne dokumentacije

VIDEO

Nacionalni kamp je naš strateški cilj, intenzivno radimo na njemu i vjerujem da idemo u tom smjeru. Nadam se da ćemo uskoro imati konkretne informacije te ćemo tada izaći u javnost, jer ne želim da se sve svodi samo na priču. Imat ćemo sufinanciranje Uefe i Fife, ja sam upoznao njihove predsjednike s našom namjerom i dobili smo njihovu podršku. Vlada je i samim donošenjem Zakona o sportu istaknula da želi ulagati u infrastrukturu, to su koraci koji će u budućnosti donijeti boljitak. Svi ćemo zajedno raditi na tome jer želimo da nešto konkretno ostane iza svih ovih sjajnih rezultata - kao i ulaganje u osnovnu infrastrukturu, pomoć u izgradnji te rekonstrukcije stadiona, odnosno terene na kojima HNS već neko vrijeme rad, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

KATAR 2022 - Igra?i u razgledavanju stadiona uo?i utakmice Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva

Za razliku od prethodnika, Kustić ide pametnim putem, ne želi obećavati brda i doline, pa na kraju ostane, oprostite na izrazu, posran. Upravo se to dogodilo Vlatku Markoviću, Davoru Šukeru, Igoru Štimcu, Damiru Vrbanoviću koji su obećavali sve i svašta, nudili projekte, bazene, dvorane, stadione, a na kraju od svega smo dobili jedno veliko ništa.

Ovaj put je ozbiljno, priča je otišla toliko daleko da kroz desetak dana očekujemo da se objavi konkretna dokumentacija što bi sve trebao kamp sadržavati. Kako saznajemo, trebala bi biti četiri nogometna terena, na jednom bi trebalo biti između 2000 i 3000 sjedalica. Bit će i atletska staza, na kojoj će se pripremati atletičari, a u planu je i dvorana, koju bi koristila rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija. 

Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskog susreta s Maltom

U kampu će biti i sportska ambulanta, restoran, teretana... No, ono što je još u zraku je ime kampa. Naime, kako saznajemo, kamp bi se trebao zvati - Miroslav Ćiro Blažević!

Pokojni hrvatski izbornik s reprezentacijom je osvojio svjetsku broncu u Francuskoj 1998., vodio je Hrvatsku na Europskom prvenstvu 1996. u Engleskoj, gdje je dograbio četvrtfinale. Hrvatsku je vodio u 72 utakmice, a protiv Turske ga je stigao Zlatko Dalić, koji sad također ima 72 utakmice. Za takav prijedlog je i Zlatko Dalić, kojemu je Ćiro bio mentor, a Dalićev glas itekako se sluša. 

Varaždin: Zlatko Dalić na vikendici organizirao druženje za prijatelje i novinare

Miroslav Blažević preminuo je 8. veljače 2023., a odmah se pokrenulo pitanje hoće li trener koji je ostavio veliki trag u hrvatskog nogometu, ali i šire, dobiti u Zagrebu ulicu, trg, most ili spomenik. 

- Procedura je složena. Treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, a i obitelj se mora složiti s time. Nekoliko inicijativa je već najavljeno pa ćemo unutar Gradske skupštine razgovarati o tome s koalicijskim partnerima - rekao je Tomašević pa dodao:

Travnik: Oslikan mural u čast Miroslavu Ćiri Blaževiću

- Stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri. Kao što znate, pitanje stadiona je takvo da ga prvo treba izgraditi, odnosno srušiti postojeći i izgraditi novi. Nije čest slučaj da nekoga toliko ljudi poštuje i voli. I političari i oni koji nisu, i lijevi i desni.

Zagreb: Odavanje počasti Miroslavu Ćiri Blaževiću na Mirogoju

Ćirin sin Miroslav Blažević mlađi rekao nam je:

- Prva vijest da je krenula ta inicijativa, nitko me nije kontaktirao. A naravno da bismo mi, kao obitelj, podržali taj prijedlog, tata je to zaslužio.

Naravno da je zaslužio.

E, pa sad je novi prijedlog. Ćiro neće dobiti stadion, već bi trebao dobiti kamp! 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba