Obavijesti

Sport

Komentari 2

Otpali Vrkić i Car, Rudež ide u Litvu, cilj su kvalifikacije za OI

Otpali Vrkić i Car, Rudež ide u Litvu, cilj su kvalifikacije za OI
1

Hrvatski košarkaši sutra putuju u litavski Alytus, gdje će igrati prvu fazu Europskog prvenstva. Rudež se oporavio od upale pluća i putovat će, a otpali su Vrkić i Car

VIDEO

Rudež može igrati na pozicijama tri i četiri i bolje zatvara vanjske šutere, a u ovih nekoliko dana priprema u Zagrebu pokazao je da je u optimalnom stanju, objasnio je izbornik Joke Vranković zašto na Eurobasket u Litvu vodi Damjana Rudeža.

Košarkaši u Litvu putuju u nedjelju oko 18 sati, a u srijedu ih čeka prva utakmica protiv Finske.

- Prvenstvo je vrlo jako, svi osim Grka su kompletni, a sustav natjecanja vrlo je zahtjevan. Skupina u prvoj fazi s Grčkom, Crnom Gorom, BiH, Makedonijom i Finskom nije atraktivna, ali je teška i trebat će nam dosta angažmana, znanja i energije. Cilj je završiti prvenstvo barem među prvih šest, što vodi u dodatne kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu - dodao je Joke.

Kapetan Marko Popović smatra da repka već izgleda bolje nego lani na SP-u u Istanbulu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mladi smo, trkački jači nego prije i lakše ćemo se regenerirati u gustom rasporedu. No iskustvo nam je minus. Ipak, svi se potajno nadamo da ćemo nešto osvojiti, no ne želimo o tome pričati - rekao je Pop, koji tvrdi da je s godinama sazrio, ali i kako će ipak biti teško kontrolirati emocije u slučaju poraza od slabije reprezentacije ili pobjede nad nekim od favorita.

Ante Tomić je dokapetan, iako mu je ovo tek drugo veliko natjecanje.

- Lani nisam ni sam znao što očekivati od sebe. Bilo mu je to prvo veliko natjecanje, tek s 23 godine, možda malo prekasno... Ali puno mi je značila sezona i pol u Realu, pogotovo posljednja godina u kojoj sam stekao konstantu u Euroligi, što mi je najviše trebalo - tvrdi dubrovački centar.

Smatra da je reprezentacija u odnosu na prošlu godinu napravila značajan pomak u obrani.

- Napadački možemo imati slabiji dan, ali obrana ne smije zato patiti - rekao je Tomić.

- Svatko od nas ima svoja očekivanja za Eurobasket, ali ako ih sve povežemo, dođemo do tog četvrtfinala, koji nam je godinama bio problem - dodao je Ante.

Hrvatska je na posljednja tri EP-a ispadala u četvrtfinalima na najbizarnije moguće načine, a ako se tome pridoda lanjski poraz od Srbije u osmini finala SP-a, također u prvoj eliminacijskoj utakmici, jasno je da je svima već pomalo u glavi taj susret koji će odrediti hoće li Hrvatska u borbu za medalje ili strijepiti za mjesto u dodatnim olimpijskim kvalifikacijama. Ždrijeb je takav da bi ispadanje prije četvrtfinala bio ogroman kiks, no u toj utakmici vjerojatno će nas čekati netko od najvećih favorita.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener