Sport

Komentari 35

Otpisao Mandžu pa se pravda: Nije dao dovoljno na treningu...

Otpisao Mandžu pa se pravda: Nije dao dovoljno na treningu...

Mandžukić mi je vjerojatno na treninzima pokazao manje toga u odnosu na Gonzala i zato sam izabrao Higuaina, objasnio je Maurizio Sarri koji Marija Mandžukića, jednog od kapetana Juventusa, nije izabrao za LP

Ono što iz utakmice u utakmicu pokazuje na terenu, Mario Mandžukić sada mora pokazati izvan terena. Da je ratnik. Pred njim su teški mjeseci, jer će Juventus jurnuti u lov na toliko željenu Ligu prvaka, a Mandže neće biti s njima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jer, novi trener Maurizio Sarri nije za njega našao mjesto među 22 igrača koje je prijavio za najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Iza Juventusa su dvije ovosezonske utakmice Serie A, a Mario nije odigrao ni minute. Jasan je to znak da je za Sarrija prekrižen. I da se i neće pretjerano naigrati.

Ovakva odluka kontroverznog Talijana iznenadila je gotovo svakoga tko imalo prati nogomet. Jer Mandžukić je godinama kod Massimiliana Allegrija bio neizostavan član udarne postave. Kada je u klub stigao Cristiano Ronaldo, odmah su kliknuli i postali strah i trepet protivničkim braničima. Štoviše, Mandžo je bio jedan od kapetana momčadi. A onda je preko noći postao neželjen. 

Prošlo je desetak dana otkako je Sarri objavio koje igrače će koristiti u Ligi prvaka, a talijanskim je medijima napokon otkrio što se krije ispred njegove odluke. U redu, nikoga ne iznenađuje to da Sarri više vjeruje Gonzalu Higuainu koji je eksplodirao s njim u Napoliju, a potom ga je povukao i u Chelsea, ali činjenica da za Mandžukića nema mjesta ni na klupi u Europi je potpuno neshvatljiva.

- Mandžukić mi je vjerojatno na treninzima pokazao manje toga u odnosu na Gonzala i zato sam izabrao Higuaina. To nema nikakve veze s mojim ranijim odnosom s Higuainom. On ni u Chelseaju nije igrao mnogo, pa više sam koristio Oliviera Girouda. Ali, na treninzima ovog ljeta ponovo sam vidio onog Higuaina od prije dvije ili tri godine - objasnio je Talijan.

Higuain je u suradnji sa Sarrijem odradio najbolju sezonu karijere. Bilo je to u Napoliju 2015./16. kada je bio najbolji strijelac Serie A. Očigledno sada ponovno vjeruje da Argentinac može ponoviti slične partije. Ispred Mandžukića je dobio prednost i u domaćem prvenstvu i za sada ima jedan gol u dvije utakmice.

Najčitaniji članci