Obavijesti

Sport

Komentari 22

Otpuhala 17. nositeljicu za 49 minuta: Martić u osmini finala!

Otpuhala 17. nositeljicu za 49 minuta: Martić u osmini finala!
1

Hrvatska ima predstavnicu među posljednjih 16 na Roland Garrosu! Nakon Marina Čilića u muškoj konkurenciji, Petra Martić ponovila je rezultat karijere svladavši Sevastovu 6-1, 6-1

VIDEO

Petra Martić definitivno se vraća na veliku scenu svjetskog tenisa! Hrvatska tenisačica, 290. na rang-ljestvici, senzacionalno je svladala 19. igračicu svijeta, Latvijku Anastasiju Sevastovu, 6-1, 6-1 za samo 49 minuta i izborila osminu finala Roland Garrosa.

Bio je to potpuno jednosmjeran meč u koji je Splićanka, koja se posljednjih godinu i pol muči s ozljedom leđa, ušla uraganski unatoč činjenici što je meč morao biti prebačen sa subote na nedjelju zbog kiše u francuskoj prijestolnici. Čak je triput lomila Latvijku u prvom setu i za 22 minute povela 6-1.

Sevastova je u drugom setu tek uspjela preživjeti svoj prvi servis-gem u kojem je spašavala dvije break-lopte, no potom se ponovo raspala i još dvaput gubila servis.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Martić je odservirala za ponavljanje najvećeg uspjeha na Grand Slamu, četvrtog kola Pariza iz 2012., kada ju je izbacila Njemica Angelique Kerber. Ove je godine u Parizu već dobila šest mečeva jer je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije.

Hrvatica je osvojila čak dvostruko više poena od Latvijke (56-28) i izgubila je svega pet poena nakon prvog servisa (83 posto) što je, uz 71 posto ubačenog prvog servisa, bilo i više nego dovoljno za pobjedu protiv Sevastove u njihovu prvom međusobnom ogledu.

U ponedjeljak će Petra za četvrtfinale igrati protiv Ukrajinke Eline Svitoline, pete nositeljice, koja je rutinski svladala Poljakinju Magdu Linette 6-4, 7-5.

Martić je na ovogodišnjem Roland Garrosu osvojila više bodova nego što ih je imala cijele godine. Na rang-ljestvici uživo skočit će na 126. poziciju, a još je jedna pobjeda dijeli od ulaska u Top 100.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...