Obavijesti

Sport

Komentari 3

Otvorene 23. Plazma Sportske igre mladih, javio se i Modrić

Otvorene 23. Plazma Sportske igre mladih, javio se i Modrić
1

Oko pet tisuća mališana uživalo je na otvorenju 23. Plazma Sportskih igara mladih. Zdušno su pjevali sa Zaprešić boysima, a oduševili su se kad ih je putem videa pozdravio kapetan 'vatrenih'

VIDEO

Najmasovnije natjecanje mladih na ovim prostorima stiže u Zagreb. Na Trgu bana Josipa Jelačića održano je otvorenje 23. Plazma Sportskih igara mladih. 

Pokretanje videa...

Otvorenje Sportskih igara mladih 18:35

Program je za djecu i natjecatelje započeo već od 9.30 sati kada su se prve ekipe na Europskom trgu natjecale u turniru u graničaru. Poseban pečat otvorenju dali su Zaprešić boysi koji su zajedno s okupljenima zapjevali na Trgu.

Igre su otvorili izaslanik Predsjednika Vlade, Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora RH, Milan Pavelić, pročelnik za sport i mlade grada Zagreba, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport, Sándor Fasimon, Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih.

Zagreb: Svečano otvorene 23. Sportske igre mladih Zagreb: Svečano otvorene 23. Sportske igre mladih Zagreb: Svečano otvorene 23. Sportske igre mladih
21
| Foto: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

Mlade natjecatelje dočekalo je i posebno iznenađenje, a to je Luka Modrić koji se prisutnima javio preko video poziva. Najbolji igrač svijeta dugogodišnji je ambasador igara i velika podrška organizatorima.

- Dragi moji sportaši, gosti i svi okupljeni na Trgu. Plazma Sportske igre mladih su najljepša sportska priča i žao mi je što danas nisam s vama. Želim vam da se lijepo družite i uživate u igri jer je to smisao sporta - proučio je iz Madrida kapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Plamen je na pozornicu u pratnji malih sportaša donio Branko Zorko, prvi hrvatski Olimpijac. Na otvorenju su bili i mnogi politički dužnosnici i brojne sportske legende predvođene najdugovječnijim ambasadorom Igara legendarnima igračem Real Madrida Predragom Mijatovićem.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje sa svima mladima. Bio sam strastveni navijač Hrvatske na SP-u u njihovom povijesnom uspjehu. Nakon što sam gledao prijenos slavlja srebra na ovom Trgu, morao sam doći ovdje. Čestitam Zdravku Mariću na svemu što je napravio. Ovo je samo početak ekspanzije Sportskih igara mladih te je biti član ove familije za mene velika čast i zadovoljstvo. A sad da vam pričam o Realu za to bi mi trebalo puno više vremena, a i nema smisla skretati pažnju s ove divne manifestacije. Luka Modrić je najbolji igrač na svijetu i ambasador Sportskih igara mladih. Trofeji govore u njegovu korist - rekao je Mijatović.

Pokretanje videa...

Zdravko Marić 08:27

- Krenulo je sve od jednog turnira u malom nogometu. Onda su nas vršnjaci zamolili da nešto organiziramo i u drugim sportovima i tako je sve krenulo. Tada smo se proširili po gradovima, a sa već i na Srbiju i BiH. Nadamo se da jenog dana ovaj projekt može zaživjeti u Europi, ako ne i šire. Još uvijek traju prijave pa pozivam sve željne zabave i natjecanja da se prijave - rekao je idejni pokretač Zdravko Marić

U sportskom dijelu programa sudjelovat će više od tisuću djece iz osnovnih škola s područja Zagreba i koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Sama ceremonija okupit će više od 6.000 djece iz mladih iz 16 gradova diljem Hrvatske. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.  

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Veliki nogomet, mali nogomet, turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, šahu, graničaru i atletici.

 U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu