Obavijesti

Sport

Komentari 15

Otvorio nam se ždrijeb u borbi za 'salataru'! Evo tko je prošao

Otvorio nam se ždrijeb u borbi za 'salataru'! Evo tko je prošao
1

Hrvatska će, nakon pobjede nad Kanadom, u četvrtfinalu Davisova kupa biti domaćin Kazahstanu, a u slučaju prolaska u polufinale opet ćemo igrati na svom terenu protiv Belgije ili SAD-a

VIDEO

Teniske vrste Hrvatske, Francuske, SAD-a, Belgije, Španjolske, Italije, Kazahstana i Njemačke ostvarili su plasman u četvrtinale Davisova kupa. Zanimljivo je da nijedan od dvoboja osmine finala nije odlučen u zadnjem, petom meču jer su pobjednici prolaz ostvarili u trećem ili četvrtom susretu.

Francuzi su zadnji došli do četvrtinala nakon što je u četvrtom meču Adrian Mannarino slavio protiv Robina Haasea 4-6, 7-6(5), 7-5, 6-7 (2), 7-5 pa je Francuska u Albertvilleu slavila protiv Nizozemske 3-1. Branitelji naslova Francuzi igrali su bez dva svoja najbolja igrača Jo-Wilfrieda Tsonge i Lucasa Pouillea, ali su i u pričuvnom sastavu bili prejaki za Nizozemce.

Belgijci su u Liègeu pobijedili Mađarsku 3-1, a treći bod donio im je njihov prvi reket David Goffin koji je u nedjelju pobijedio Martona Fucsovicsa 7-5, 6-4, 3-6, 6-2.

Amerikanci su u Nišu lako, s 3-1, svladali Srbiju koja je nastupila bez Novaka Đokovića i Janka Tipsarevića. U petak je Sam Querrey bio bolji od Lasla Djerea 6-7(4), 6-2, 7-5, 6-4, a John Isner od Dušana Lajovića 6-4, 6-7(7), 6-3, 3-6, 7-6(4). U subotu je par Ryan Harrison/Steve Johnson donio Amerikancima ukupnu pobjedu svladavši Nikolu Milojevića i Miljana Zekića s 6-7 (3/6), 6-2, 7-5, 6-4, dok je u nedjelju Srbima počasni bod donio Predrag Krstin pobjedom nad Steveom Johnsonom 6-1, 7-5.

Španjolci su u Marbelli slavili očekivano s 3-1 protiv oslabljene Velike Britanije, koja je na Mallorcu došla bez najboljih Andyja Murraya i Kylea Edmunda. U petak je Albert Ramos Viñolas pobijedio Liama Broadyja 6-3, 6-4, 7-6(6), ali je potom Roberto Bautista Agut neočekivano izgubio od autsajdera Camerona Norrieja 6-4, 6-3, 3-6, 2-6, 2-6. Pablo Carreño-Busta i Feliciano López u paru su bili bolji od Dominica Inglota i Jamieja Murraya 6-4, 6-4, 7-6(4), da bi u nedjelju Ramos Viñolas dobio Norrieja 7-6(4), 2-6, 7-6(4), 6-2 i odveo Španjolce u četvrtinale.

Tenisači Kazahstana prvi su izborili četvrtfinale u subotnjoj igri parova nakon što su Timur Habibulin i Aleksandr Nedovjesov svladali švicarsku kombinaciju Hüsler - Margaroli 6-4, 6-4, 3-6, 6-7(5), 6-3 i donijeli svojoj reprezentaciji treći, pobjednički bod. Kazahstan će u četvrtfinalu gostovati kod Hrvatske koja je slavila protiv Kanade.

U četvrtfinale su se plasirali još Italija i Njemačka, a pobjedničke bodove donijeli su im Fabio Fognini, odnosno Alexander Zverev. Nakon što je prvog dana Alexander Zverev, peti igrač svijeta, u pet setova i poslije četiri sata borbe dobio malo poznatog Australca Alexa De Minaura (139. na ATP-ljestvici), u nedjelju se je Zverev lako obračunao s najboljim australskim tenisačem Nickom Kyrgiosom koji je imao problema sa ozljedom lakta. Nakon sat i 50 minuta igre Zverev je slavio 6-2, 7-6(3), 6-2 i time je Njemačka u Brisbaneu povela s nedostižnih 3-1.

Junak talijanske pobjede u gostima kod Japana bio je 22. tenisač svijeta Fabio Fognini, koji je oba singla dobio u pet setova. Fognini je u nedjelju nakon četiri sata igre svladao Yuichija Sugitu 3-6, 6-1, 3-6, 7-6(6), 7-5, čime je donio treći bod Italiji. Dan ranije je slavio i u paru sa Simoneom Bolellijem.

U četvrtfinalu od 6. do 8. travnja igrat će Italija - Francuska, Španjolska - Njemačka, Hrvatska - Kazahstan i SAD - Belgija.

Davisov kup, Svjetska skupina, 1. kolo:

  • Francuska - Nizozemska 3-1
  • Japan - Italija 1-3 
  • Španjolska - Velika Britanija 3-1
  • Australija - Njemačka 1-3
  • Kazahstan - Švicarska 4-1
  • HRVATSKA - Kanada 3-1
  • Srbija - SAD 1-3
  • Belgija - Mađarska 3-1

Četvrtfinale:

  • Italija - Francuska
  • Španjolska - Njemačka
  • Hrvatska - Kazahstan
  • SAD - Belgija

Polufinale:

  • Italija/Francuska - Španjolska/Njemačka
  • Hrvatska/Kazahstan - SAD/Belgija
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica