Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Ovako ćemo igrati do kraja prvenstva, a sad - Crna Gora!'

'Ovako ćemo igrati do kraja prvenstva, a sad - Crna Gora!'
13

Nijemci su sve samo ne lagan protivnik, kao što krajnji rezultat možda pokazuje. Trebalo nam je malo vremena da se ruka opusti i da raširimo prostor, rekao je izbornik Tucak...

VIDEO

Prva četvrtina mučenje, a preostali dio utakmice? Prava hrvatska vaterpolska rapsodija! Pribojavali smo se Nijemaca koji su nam itekako napakostili na SP-u u Južnoj Koreji (10-8), ali ovaj put nisu imali šanse protiv stroja Ivice Tucka.

Pokretanje videa...

Snimanje za kalendar vaterpolista Mladosti 00:31

Maestralnom drugom i trećom četvrtinom naši vaterpolisti su se odvojili i na kraju zasluženo pobijedili Njemačku 17-9 u prvom kolu Europskog prvenstva. 

Hrvatska odlično otvorila Euro: Malo muke pa pomeli Nijemce!
Hrvatska odlično otvorila Euro: Malo muke pa pomeli Nijemce!

Očekivala se neka početnička trema, malo je i bilo na početku, ali kada je to nestalo, Hrvatska je pokazala zašto je jedna od glavnih favorita za zlato. Mirna i sigurna igra u napadu te čvrsta i granitna obrana uništila je Nijemce. Posebno pucački raspoložen je bio Lovre Miloš koji je zakucao tri gola, a u strijelce se nije upisao samo Javi Garcia. E on je kao naš legendarni Toni Kukoč, asistencije su mu zabavnije i bitnije, a njih je imao tri.

- Otvaranje Europskog prvenstva bilo je na početku očekivano malo nervozno, no uspjeli smo se odvojiti u drugoj i trećoj četvrtini te utakmicu mirno privesti kraju. Mislim da smo svi kao kolektiv odigrali lijepu utakmicu. U svakoj utakmici netko iskoči, ali svi se trude i svi daju sve od sebe, zaista se nadam da ćemo tijekom turnira svi igrati na dobroj razini. Sljedeće se sastajemo s Crnom Gorom, što je najvažnija utakmica u ovom dijelu turnira. Bit će to utakmica za prvo mjesto u skupini. Međusobno se dobro poznajemo, ali očekujem da ćemo mi odnijeti pobjedu - rekao je Luka Bukić koji se u reprezentaciju vratio nakon više od tri godine.

Šef Tucak bio je zadovoljan, a to je najbitnije.

- Nijemci su sve samo ne lagan protivnik, kao što krajnji rezultat možda pokazuje. Trebalo nam je malo vremena da se ruka opusti i da raširimo prostor, kako bi imali nekoliko lakših zgoditaka s vanjske pozicije. I upravo to se i desilo. Bušlje, Miloš i Benić su time nijemce prisilili da također izađu prema van čime smo otvorili dodatan prostor našim centrima. Smatram da smo odigrali jako dobru utakmicu i tako bi to otprilike trebalo izgledati i u nastavku turnira, naravno s nekim poboljšanjima u igri i s još više koncentracije. Čestitke igračima, čestitke svim momcima.

Hrvatsku već u četvrtak čeka težak protivnik, a riječ je o vrlo poznatim mušterijama Crnoj Gori. S njima smo posljednji put igrali na Euru u Španjolskoj kada smo ih dobili 9-7, ali to uvijek budu užasno teške i zahtjevne utakmice.

- Ova utakmica je iza nas, sada arhivirana, treba se okrenuti Crnoj Gori, koja će biti očekivano najjači protivnik u skupini. Moramo učiniti sve kako bi tu utakmicu dobili i završili prvi u skupini. Time ostvarujemo naš prvi cilj - zaključio je izbornik.

Crnogorci su u prvom kolu pobijedili Slovačku laganih 15-4, a neumoljiv je bio njihov najbolji igrač Aleksandar Ivović koji je zabio četiri gola. 

Za nas i za naše protivnike sada slijedi dan odmora, a onda u četvrtak od 20 i 30 nova poslastica. Hrvatska na Crnu Goru, Joković na Ivovića, ma ima li bolje?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju