Obavijesti

Sport

Komentari 28

Ovo je macho Dinamo: Plavi bi mogli i do europskog proljeća

Ovo je macho Dinamo: Plavi bi mogli i do europskog proljeća
6

Nagrada Dinamovim igračima za briljantnih 4-1 protiv Fenerbahčea bio je - sladoled. Macho, naravno... Plavi nakon dugo vremena izgledaju kao momčad koja bi mogla do europskog proljeća

VIDEO

S polizanim štapićem od sladoleda pojavio se Izet Hajrović nakon laganog jutarnjeg treninga ispred svlačionica hrvatskog prvaka.

- Na treningu nas je sladoledom počastio kondicijski trener.

Jeo sam bijeli Macho - nasmijao se dobro raspoloženi Hajro.

- Ova dva gola su za suprugu Lejlu, ona baš kuži nogomet, s njom pričam o utakmicama - kaže modri “modni mačak” Izet i kroz smijeh dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nagradila me za dobru partiju, dobio sam poljubac, ha, ha. Tko zna, ako Dinamo dočeka proljeće u Europi, onda možda i smislim neku posebnu kreaciju samo za tu priliku.

Izet Hajrović svojim se sjajnim partijama ponovno doveo na prag reprezentacije BiH.

- On je uvijek bio tu u krugu, doista igra jako dobro - nahvalio ga je izbornik BiH Robert Prosinečki, koji bi ga nakon ovih partija mogao pozvati za iduće utakmice.

Šunjiću idoli majka i otac

Pozitiva, samo pozitiva, tako je jučer bilo u Maksimiru. Ivan Šunjić odigrao je partiju karijere.

- Možda je bila bolja neka u mlađim uzrastima, dok smo igrali na pola terena - rekao je jedan od Dinamovih junaka, rođen u Zenici, rodom iz Kraljevske Sutjeske, koji je u Zagreb s obitelji došao s tri godine.

- Nogometnog uzora nemam, moji idoli su moji roditelji, tata Jozo i majka Aleksandra. Mama trenutačno ne radi, a otac je pravnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Ovu pobjedu darujem njima, i starijem bratu Nikoli, svi su bili na utakmici - rekao nam je 21-godišnji Ivan.

Nenad Bjelica nakon njegove sjajne partije ima slatke brige, Ivan je odlično zamijenio kapetana i lidera Arijana Ademija. Obojica zaslužuju biti u prvih 11, možda će Bjelica sad morati mijenjati formaciju.

- Treneru je drago što ima takva dva igrača na istoj poziciji, Arijan mi je pomogao savjetima prije utakmice - kaže Šunjić, koji nema hobi kao neki igrači Dinama. Naime, baš ga i ne zanima igranje PlayStationa.

- Ma kakvi?! Nema ga. Ne igram igre, ne kartam, treniram, spavam i družim se s djevojkom. Volim pogledati dobar film. Najdraži žanr mi je triler - otkrio je Šunjić.

A baš je u Maksimiru to u četvrtak bio triler, ali za Fenerbahče, i to triler s elementima horora.

Ivan Šunjić sigurno je jedan od igrača koje Nenad Bjelica obožava.

Potez večeri - Gavrina peta

Nedavno je mijenjao Ademija protiv Rijeke. Oduzeo je puno lopti u toj utakmici, ali je griješio u pasu, previše je lopti pogrešno dodao. Sad je protiv Fenera sve napravio odlično, vidi se da jako napreduje.

Bez ikakve sumnje je igrač budućnosti. Ovakve partije to potvrđuju. A kako je samo “zavukao” prvi gol... Pogodio je jedino mjesto gdje je lopta mogla proći. Sjajan prvi gol i maestralna akcija kod drugoga, briljirali su “modri” ove večeri.

- Primio sam loptu, vidio da stoper nije dobro postavljen, krajičkom oka pogledao i shvatio da dolazi Hajrović. Ispalo je sjajno - opisao je akciju kod drugoga gola asistent Mario Gavranović, koji je Hajri loptu servirao petom.

Peta je doista bila potez večeri u Maksimiru.

Nenad Bjelica je u nekoliko mjeseci izgradio momčad s glavom, repom i divovskim mudima. Pobjeda protiv turskog velikana ulazi u pet najvećih pobjeda u posljednjih 20 godina u Europi. Uz one dvije protiv Ajaxa u Amsterdamu, Villarreal u Zagrebu i, naravno, najveće slavlje, pobjeda protiv Arsenala u Ligi prvaka sa Zoranom Mamićem na klupi. Osim fantastične taktike, Nenad Bjelica na terenu je uspio pokazati svoje nogometne sposobnosti, koje je pokazivao i kao igrač.

Nije spavao zbog zadovoljstva

Jednu je loptu štopao bolje od turskih napadača. Iako nije priznao, sigurno je to bio njegov trenerski magistarski rad. Oduševila ga je fotografija na kojoj štopa loptu, slomio je Turke sjajnom taktikom, a bome je i pokazao da je još u dobroj formi i da je znanje tu.

Protiv Young Boysa je nedostajalo malo sreće. Šteta što nije izborena Liga prvaka, ali će u Europskoj ligi itekako imati što prikazati. Generacije i generacije čekaju proljeće u Europi. To je san, a Dinamo i njegovi navijači nadaju se i vjeruju kako neće dočekati pola stoljeća bez proljeća u europskim natjecanjima.

- Iza mene je neprospavana noć, nemojte me pitati kad sam zaspao. Nisam mogao spavati od zadovoljstva i gušta nakon ovakve pobjede - rekao je jutro nakon pobjede Nenad Bjelica.

Dinamo je i prije u Europi znao odigrati dobro u prvom kolu, dobiti velike protivnike, ali nije uspio proći.

- Bez brige, nećemo ovo uprskati. Mi smo tu da to promijenimo, ovo je neki drukčiji, neki novi Dinamo - kaže Bjelko, kojemu je ovo jedna od najvećih i najdražih pobjeda u karijeri. Dinamo je na vrhu skupine, ali je u prvom kolu od sve četiri momčadi u skupini pokazao daleko najviše. Samo je Sevilla slavila uvjerljivije od “modrih”.

Poruka konkurentima je poslana, Fener je dobio “porciju”, a slijede utakmice s Anderlechtom i Spartakom iz Trnave. Istina, napravljen je tek prvi korak prema europskom proljeću, ali ovaj korak je doista ogroman.

Obitelj najveća podrška

Nahvalio je Bjelica svoje igrače za veličanstvenu predstavu u četvrtak.

- Nema tu velikih zvijezda, ali svi su oni zvijezde kad ovako igraju. Nije važno koji broj nose na dresu, 8, 10 ili 16, kad ovako igraju - dodao je Bjelko.

U Zagreb mu je stigla i obitelj, supruga i sinovi su bili na tribinama protiv Fenerbahčea. Pobjedu je, uostalom, posvetio njima i psu Rockyju. Bjelica je arhitekt europskog Dinama, moćna je ovo momčad.

ZABAVA! KVIZ: Koji ste lik iz Krim Tima 2?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj