Sport

Komentari 29

Ovo je pobjeda svih naših ljudi! Utakmicu sam morao gledati kući. Sutra nastavljam liječenje

Ovo je pobjeda svih naših ljudi! Utakmicu sam morao gledati kući. Sutra nastavljam liječenje

Borim se za zdravlje, bitka je teška, ali vjerujem u pobjedu, kako drugačije, kazao je Ćiro Blažević nakon pobjede Hrvatske nad Rusijom u Splitu. Sretan je što ga je Dalić nadmašio

Učenik je nadmašio učitelja. Ne samo po plasmanu na Svjetskom prvenstvu, srebru iz 2018. u odnosu na broncu Ćire Blaževića (86) iz 1998., već i po broju plasmana na velika natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol nasmijao novinare

Zlatko Dalić (55) po tome je jedinstven hrvatski izbornik, nitko se drugi nije kvalificirao na tri velika natjecanja.

- Neka, sine, neka je. Znaš da je Ćirino srce uvijek uz "vatrene". Sretan sam zbog pobjede, ali i branitelja. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni Hrvatske. Baš je zato to pobjeda svih naših ljudi, pobjeda koja je došla u tjednu Vukovara, zbog toga sam još više ponosan - rekao je Ćiro za Novi list.

Hrvatska je pobijedila Rusiju 1-0 pred 30.000 gledatelja na Poljudu i izborila katarsku vizu prije pakla play-offa. Ćiro je uživao, ali u zadnje vrijeme nije mu lako, bori se s opakim karcinomom koji mu se vratio.

- Borim se za zdravlje, bitka je teška, ali vjerujem u pobjedu, kako drugačije? Utakmicu sam morao gledati kući, a najradije bih bio u Splitu ili na Grobniku. U ponedjeljak idem u Zagreb, nastavljam liječenje - kazao je Blažević.

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

Hrvatska je nizala šanse, Rusi su bili potpuno bezopasni.

- Sine, naši nogometaši su me vratili u život. Demonstrirali su sve ono o čemu treba sanjati jedan trener. Brzo, moderno, agresivno, pa i lucidno. Ma, mi smo njih deklasirali. I bila bi velika nepravda da nismo otišli na Svjetsko nogometno prvenstvo - rekao je Blažević za Sport Klub.

Rekao je i da se jako bojao.

- Obično sam ja loš prognozer i moj je špurijus bio loš. Bilo je dosta problema na putu do odlučujuće utakmice. U pravilu smo mi uvijek odigrali najbolje kad nam je bilo najteže. Ali čestitam svima, od Dalića, koji nas je sve nadmašio, do posljednjeg čovjeka u reprezentaciji.

I njemu su, kaže, čestitali.

- Puno me ljudi nazvalo i to mi ispunjava srce. Nisam se sa Zlatkom čuo, ali čestitat ću mu, naravno, čim bude dostupan - rekao je Ćiro.

Najčitaniji članci