Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Ovo nije jednostavna odluka, teško je ući u Bišćanove cipele'

'Ovo nije jednostavna odluka, teško je ući u Bišćanove cipele'
3

Znamo što je sve ovdje napravio Matjaž Kek, sada je nova situacija, stiže nova era. Mi smo Rijeka, idemo po pobjedu u svakoj utakmici, to je bitno. Ovo je nova situacija, tu ipak vlada pozitiva...

VIDEO

Zahvalan sam klubu na povjerenju i prilici, svi u klubu su me lijepo primili. Moja odluka je bila i laka i teška. Rijeka je prepoznatljiv klub u regiji, ima jasne i visoke ciljeve, kvalitetne igrače, ambiciju i želju. A tu su navijači i ljudi koji vole klub, koji prepoznaju rad i borbu, kaže Rožman.

Simon Rožman novi je trener Rijeke, a 36-godišnji slovenski stručnjak danas se po prvi put na Rujevici predstavio nogometnoj javnosti...

- Pričao sam s Matjažom Kekom, znam da je na Rujevici uvijek odlična atmosfera, da su tribine uvijek 12. igrač Rijeke. Vjerujem da će tako biti i dalje, želim da nam navijači budu pomoć na svakoj utakmici. I to je jedan od razloga što sam se odlučio za Rijeku - kaže Simon Rožman, pa nastavlja:

- Cijelo vrijeme sam bio blizu, pratio hrvatski nogomet. No, kada dobite pravu ponudu, onda u 24 sata probate izvući što više informacija, tražite ih sa svih strana. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

16:43

Trener Rijeke priznaje...

- U nekoj mjeri, dolazak u Rijeku je bila teška odluka. Igor Bišćan je napravio odličan posao, a sada ja stupam u njegove cipele. I to nije bila laka odluka. Uvijek je jedino mjerilo teren, ali ću svu energiju, znanje i srce dati Rijeci, idemo naprijed uspješnim putem.

Kada je krenula vaša priča oko dolaska u Rijeku?

- Ma, sve se dogodilo jako brzo. Ja sam prije par godina već bio ovdje, upoznao se s ljudima, ali sada se sve intenziviralo. I sve smo riješili u dva-tri dana. Za sada skupljamo informacije, upoznao sam se s ljudima i igračima, a danas krećemo i s treninzima.

Vaše mišljenje o igračkom kadru Rijeke?

- Ne bih sada ulazio u igrački kadar, samo nam treba malo strpljenja. Ne tražim alibije, ali zajedno s navijačima ići ćemo pravim putem. Istina je da volim napadački nogomet, a sviđa mi se što je atmosfera u klubu jako dobra.  

Imate li neku svoju željenu formaciju?

- Ja imam u glavi neke svoju željenu formaciju, ali prov treba upoznati igrače na terenu, prilagoditi se situaciji. Ja imam neku svoju viziju, znam kako bih želio da igramo. I znam koji je konačan cilj, vjerujem da ćemo svi skupa gledati atraktivnu Rijeku koja će u svakoj utakmici ići na pobjedu.

Slovenski stručnjak puno je pričao s prethodnicima Igorom Bišćanom i Matjažom Kekom...

- Svi smo mi treneri kolege, svi smo ovdje jedni za druge. I svatko svakome želi najbolje. Od njih dvojica sam dobio puno toga pozitivnoga o dečkima i cijelom klubu, ali vi to već sve znate. Ja želim da naša komunikacija bude otvorena, danas krećemo s treninzima i radom.

Ovo je malo drugačija situacija, treneri se negdje mijenjaju poslije loših rezultata, ovdje je ipak drugačija situacija...

- I za mene je ovo nova situacija. Cilj je nastaviti s pravim kontinuitetom rada, treba i dalje biti uspješan. Nešto o meni osobno? Studiozan sam, dosta sam toga naučio oko analitike, ali to su posredne stvari. Bitan je teren, samo treba dobiti prave informacija od igrača, onda će sve biti kako treba.

Koliko vam je teško na neki način nastaviti rad Matjaža Keka?

- Znamo što je sve ovdje napravio Matjaž Kek, svaki trener ima svoju filozofiju i dojam. Sada je nova situacija, nova era. Mi smo Rijeka, idemo po pobjedu u svakoj utakmici, to je bitno. Nije jednostavno nakon samo jednog treninga voditi utakmicu, ali dosadašnji rezultati pokazuju kako imamo dobru podlogu. 

Simon Rožman sa sobom dovodi novog pomoćnika i analitičara, dok će trener vratara, kondicijski trener i drugi pomoćnik ostati isti.

- Razgovarao sam s predsjednikom Miškovićem, zadovoljan sam njegovom vizijom kluba. Imao sam lijepu dobrodošlicu, takva bi trebala biti svugdje u svijetu nogometa. Rijeka i Slovenci? Svijet ide ovakvim putem, sve se brzo mijenja. Susjedi smo, pa praktički živimo zajedno. Vjerujem da će se ta tradicija nastaviti u pravom smjeru - završio je Rožman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening