Obavijesti

Sport

Komentari 9

Ovo više nije slučajno: Dobili Hajduk pa zaustavili Dinamo

Ovo više nije slučajno: Dobili Hajduk pa zaustavili Dinamo
1

UGODNO IZNENAĐENJE Malo tko je mogao zamisliti da bi 'fenjeraš' mogao naštetiti vodećoj momčadi prvenstva, ali momčad Inakija Alonsa ostavila je srce na terenu i otkinula dva boda lideru

VIDEO

Mali, a moćni Rudeš! Prošle sezone bio je priča druge HNL s Igorom Bišćanom na čelu, kao Leicester u Premier ligi prije dvije sezone. No, ulazak u tekuću sezonu naglo je srušio Rudeševe ambicije.

>>> Sažetak utakmice Rudeš-Dinamo pogledajte OVDJE.

Klub je preuzeo čovjek za kojeg "nitko nikad nije čuo". Barem na našim prostorima, a i oni poznavatelji nogometa u Španjolskoj duboko bi morali posegnuti u knjige i iskopati tko je čovjek koji je preuzeo novopečenog hrvatskog prvoligaša. Uz Inakija Alonsa došla je nekolicina još manje poznatih španjolskih nogometaša. Rudešani su radili na nekom projektu koji je bio poznat samo njima.

Klub je dogovorio i nastupe u Kranjčevićevoj dok je uz dovedene Španjolce doveo i prvog Kolumbijca u povijesti HNL-a Rodriga Rivasa Gonzalesa pa onda i prvog Kineza u povijesti HNL-a Bouyana Fenga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sezona je krenula, a Rudeš je sa svojom 'legijom stranaca' zaustavio Osijek, a zatim i Lokomotivu. Ubrzo je izgubio i protiv Dinama, ali uz dva zabijena gola i rezultat 3-2. Tada je krenula borba i Rudešani su bili zakucani za dno tablice.

No, u cijeloj priči valja spomenuti da novopečeni prvoligaš ni u jednom trenutku nije izgledao kao da je u rasulu. Gubio je utakmice, imao loše rezultate, ali igra je bila dobra. I negdje se moralo okrenuti, pokazati da takve stvari nisu slučajne.

Onda kada je opet zaustavio Osijek? Kada je protiv Rijeke držao 1-1 do 50. minute, a onda se raspao i u 10 minuta primio tri gola? Kada je na Poljudu od 0-2 protiv Hajduka došao do pobjede 3-2 i smijenio Joana Carrilla?

Danas je opet zaustavio puno jaču momčad od sebe i sada svima mora biti jasno da neke stvari nisu slučajne. Ne kad u sezoni pariraš najboljim momčadima prvenstva.

Dinamo je danas teško oštećen, istina. Olmu je neopravdano poništen gol i lider prvenstva trebao je pobijediti. No, ima 12 bodova prednosti nad drugoplasiranim Hajdukom, Cvitanović je odmorio određene prvotimce i ovaj remi neće se toliko osjetiti. Modri u 12. mjesec ulaze bez poraza, nije nikakva drama.

Večeras je na repertoaru priča iz Rudeša, koja je zaslužila dobiti svoje mjesto pod suncem. Još samo da ih krene i ma 'malim' utakmicama pa će ostanak u ligi biti zagarantiran.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener