Obavijesti

Sport

Komentari 19

Ozbiljno se razmišlja o odgodi Olimpijskih igara na 2 godine!

Ozbiljno se razmišlja o odgodi Olimpijskih igara na 2 godine!
1

Otkazivanje ne, ali odgoda na, na primjer, dvije godine... Da, to bi se moglo dogoditi, rekao je član Organizacijskog odbora Olimpijskih igara Tokio 2020, Haruyuki Takahashi

VIDEO

I dalje ne vjerujem da bi Olimpijske igre 2020 u Tokiju mogle biti otkazane, ali odgoda na, na primjer, dvije godine... Da, to bi se moglo dogoditi! Rekao je to važan i visoko pozicionirani čovjek sa ogromnom ingerencijom kad su Igre u pitanju: Haruyuki Takahashi, član organizacijskog odbora OI Tokio 2020.

Pokretanje videa...

01:53

Čelnici Međunarodnog olimpijskog odbora i svih 25 članova Organizacijskog odbora u Tokiju dosad su dosta ljuto odgovarali na bilo kakvu poveznicu Igara, koronavirusa i odgode. Takahashi je prvi koji je ozbiljno otvorio tu mogućnost.

I to ne na kavi s prijateljima pa je neki tabloid to doznao iz četvrte ruke nego 'on the record', u diktafon za Wall Street Journal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako se u narednih 20 dana ne dogodi neka velika promjena nabolje onda ćemo od travnja jednostavno morati ozbiljno početi razgovarati o odgodi. Ne otkazivanju, ali o odgodi da. Za 2022. godinu - kaže Takahashi.

- Ako bi posve otkazali OI onda bi Olimpijski odbor bio u golemom problemu. Npr. samo za TV prava prijenosa Igara u Americi u pitanju je ogroman novac. Zbog toga, jednostavno samo zbog novca, održavanje OI bez gledatelja zapravo uopće i nije opcija - rekao je Takahashi.

Vaterpolisti zbog korone ne mogu po OI! 'Svi smo zatečeni'
Vaterpolisti zbog korone ne mogu po OI! 'Svi smo zatečeni'

Novac, sve se vrti oko novca!

Lova vrti sport, najveća se okreće u Americi pa ne igra ni mogućnost odgode za nakon srpnja i kolovoza, ali još uvijek u 2020. Time bi se napravila konkurencija prijenosima NFL-a, a kako američki NBC ima prava i na NFL i na Olimpijske igre... Ništa se neće dogovoriti bez da i oni daju svoju dozvolu.

S druge strane, jaki igrači su i Englezi, a ako bi se dogodila odgoda OI za 2022. onda bi to kolidiralo sa njihovim Igrama Commonwealtha u Birminghamu. I tu su milijarde u pitanju. TV prava, reklame, sponzori... N-o-v-a-c.

Član MOO-a Dick Pound dodao je kako će, ako se koronavirus u Japanu ne riješi do svibnja, to zapravo biti 'isto kao kad su u prošlosti Olimpijskim igrama znali prijetiti veliki ratovi među narodima'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov