Sport

Komentari 5

Ozlijedio se Soldićev protivnik, ali 'Robocop' ima novu borbu

Ozlijedio se Soldićev protivnik, ali 'Robocop' ima novu borbu

Roberto Soldić (24) trebao je ove subote, 14. rujna, braniti titulu prvaka velter kategorije u KSW-u, ali njegov se protivnik Kincl (30) ozlijedio par dana prije meča. No, organizacija mu je pronašla novog protivnika

Najavljivala se velika borba između aktualnog prvaka KSW-ove velter kategorije Roberta Soldića protiv poljskog nokautera Patrika Kincla. Borci su bili u zadnjem tjednu treninga za veliki spektakl u Londonu, ali onda se Poljak ozlijedio.

Na jednom od posljednjih treninga Kinclovo rame je popustio i on se neće moći boriti u subotu, a KSW nije želio ostaviti Soldića bez borbe te su odmah pronašli zamjenu. riječ je o Michalu Pietrzaku (30), borcu iz srednje kategorije te je najvjerojatnije dogovorena borba u 'međukategoriji' koja neće biti za titulu. 

Do sada je Pietrzak imao osam pobjeda i tri poraza, ali šest je puta slavio od sedam posljednjih borbi. No, možda je i to dobro za Soldića koji će dobiti željenu borbu, a priliku za obranu titule imat će pred domaćom publikom u Zagrebu i to 9. studenog kad će se održati velika KSW-ova priredba u zagrebačkoj Areni.

- Dobili smo veliku potporu od Grada Zagreba što je bilo vrlo bitno. Gospodin gradonačelnik Milan Bandić nam je dao svoju potporu, obećao je pomoći u svim potrebnim segmentima. To što KSW dolazi u Zagreb je velika stvar za čitav hrvatski i regionalni borilački sport, za sam Grad, ali i za poljsku organizaciju koja time otvara novo tržište - rekao je za Fight Site hrvatski borilački menadžer Ivan Dijaković.

Najčitaniji članci