Sport

Komentari 9

'Pa imamo samo dva dana za odmor. A još moramo u Osijek'

'Pa imamo samo dva dana za odmor. A još moramo u Osijek'

Čestitke igračima. U stanju smo kakvom jesmo, s osam utakmica u tri tjedna, prilagodili smo se situaciji u kojoj jesmo. Mislim da smo bili kompaktni, rekao je trener Rijeke nakon remija s Goricom...

U prethodnom međusobnom susretu, prije nešto više od dva tjedna, Rijeka je napadala, Gorica zabijala i došla do nove pobjede protiv stare mušterije (2-0). 

Ove dvije momčadi susrele su se danas u Velikoj Gorici u sklopu zaostale utakmice 9. kola Prve HNL, ali ovaj put nitko nije napadao pa niti zabijao. Doduše, za sve je kriv umor jer je iza obje momčadi naporni ritam srijeda-vikend. I u takvoj situaciji je bilo najbitnije ne primiti gol pa je konačni rezultat 0-0 na koncu i najpravedniji.

- Čestitke igračima. U stanju smo kakvom jesmo, s osam utakmica u tri tjedna, prilagodili smo se situaciji u kojoj jesmo. Mislim da smo bili kompaktni, nismo Gorici dozvoljavali da ulazi u šanse, a žao mi je zbog dvije-tri lijepe prigode koje smo imali i koje su nam u konačnici mogle donijeti prednost, a onda možda i sva tri boda - rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

Ovo je bila deseta utakmica ovih dviju momčadi u HNL-u, a Rijeka ima samo jednu pobjedu. Goričani su postali crna mačka za Rožmanovu momčad te su je pobjeđivali čak sedam puta uz dva remija. 

- Ali s obzirom na ritam u kojem igramo i na činjenicu da je ovo gostovanje sada već tradicionalno jedno od najtežih za Rijeku, mislim da trebamo biti zadovoljni. Barem ovaj bod smo sigurno zaslužili.

Rijeka nije baš u bajnoj formi. Krenula je u sezonu pobjedom nad Dinamom pa nakon toga u sljedećih osam utakmica samo dvaput pobijedila uz tri poraza i tri remija. A već u sljedećem susretu ide na drugoplasirani Osijek.

- Čeka nas Osijek u nedjelju. Kako na to gostovanje idemo dan ranije znači da opet imamo samo dva dana za: odmor. Ne za trening i pripremu nego uglavnom za regeneraciju. Nakuplja se umor u mišićima, opet ćemo morati mijenjati momčad po logici 'neka igraju najmanje umorni'. To je sigurno još jedno teško gostovanje, ali na pamet nam ne pada unaprijed se predavati. Idemo u Osijek odigrati kompaktno i hrabro zaključio je Rožman.

Pakleni ritam se za Riječane i dalje nastavlja. Nakon Osijeka, Rijeka kod kuće igra s Hajdukom pa opet u Osijeku (četvrtfinale Kupa) i onda kod Dinama; četiri utakmica u dva nova luda tjedna.

Najčitaniji članci