Obavijesti

Sport

Komentari 18

Grbavica ih šokirala: Nisam ovo vidio još od svoje sedme godine

Grbavica ih šokirala: Nisam ovo vidio još od svoje sedme godine
3

Ovo je bilo neprihvatljivo, kako se moglo igrati na ovakvom travnjaku, žale se gotovo svi belgijski nogometaši nakon pobjede protiv Bosne i Hercegovine na Grbavici

VIDEO

Teren je bio ispod svakog nivoa. Dobro smo ušli u utakmicu, imali smo kontrolu nad igrom. Ali ozljeda Fellainija nas je poremetila i izgubili smo fokus igre. No na kraju smo pokazali nevjerojatan karakter, rekao je izbornik Belgije Roberto Martinez nakon pobjede 4-3 na Grbavici protiv BiH.

U dramatičnoj utakmici povela je Belgija 1-0, izjednačila pa onda i 2-1 povela BiH, no u drugom dijelu u razmaku od samo devet minuta Belgija zabija dva gola i opet vodi 3-2. U 82. Dumić zabija za 3-3, a samo minutu kasnije Carrasco zabija za konačnih 4-3.

- Na tom terenu nije bilo moguće odigrati nikakvu taktiku. Želimo pobjeđivati i dalje i ovo je bio pravi test. Zabili smo četiri gola, a mogli smo postići još barem toliko, no teren je bio jako težak i izazovan. Danas je pobijedio momčadski duh, a ne taktika jer teren i vrijeme su nam dodatno otežali - zaključio je Martinez kojem su puna usta teškog travnjaka na Grbavici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kevin de Bruyne igrač je vrhunske tehnike, jedan od najboljih na svijetu na svojoj poziciji, no ni on nije mogao pokazati sve što zna na izrovanom travnjaku.

- Bio sam zabrinut da ću se ozlijediti. Ovo je bilo neprihvatljivo i ne razumijem kako se moglo igrati na ovakvom travnjaku. Posljednji put sam igrao na ovakvom travnjaku kad sam imao sedam godina - kaže nogometaš Manchester Cityja naviknut na engleske 'tepihe'.

Pobjedu je sjajnim Belgijcima osigurao Carrasco golom u 83. minuti utakmice.

- To je bila teška utakmica, posebno na ovakvom terenu. BiH je igrala na duge lopte, išli su svi naprijed, no to smo i očekivali. Bili smo puno bolji u drugom dijelu, iako smo i u prvom imali 2-3 dobre šanse - rekao je Carrasco.

Belgija je uvjerljiva na prvom mjestu s osam pobjeda i samo jednim remijem u devet utakmica. Grčka je pobjedom protiv Cipra prestigla BiH i u posljednjem kolu igra za potvrdu drugog mjesta protiv slabašnog Gibraltara. BiH će pak u goste Estoniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub