Obavijesti

Sport

Komentari 319

Pakirajte kovčege: Bilić Boysi su na Europskom prvenstvu!

Pakirajte kovčege: Bilić Boysi su na Europskom prvenstvu!
19

Hrvatska je dočekala Tursku na Maksimiru u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. godine. Završilo je 0-0, a s rezultatom iz prve (3-0), idemo na Euro!

VIDEO

Nakon što smo propustili Svjetsko prvenstvo, nećemo i Europsko, Hrvatska je 'čekirala' karte za Ukrajinu i Poljsku iduće godine! Nakon dosta vremena hrvatski navijač ima se čemu veseliti, treba proslaviti veliki uspjeh Slavena Bilića i njegovih igrača! 

U petak su 'vatreni' pobijedili 3-0 u Istanbulu i tako napravili ogroman posao, u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija bila je dovoljna 'nula' na punom Maksimiru. 

Bilo je puno teže od očekivanog. Guus Hiddink je u odnosu na prvu utakmicu promijenio čak osam igrača i Turska je puno više pokazala. Slaven je danima kao papagaj ponavljao, neće nam biti nimalo lako. Turci su bili rastrčani, ne i konkretni, ali dovoljno neugodni da zatvore Hrvatsku koja je bila potpuno bezopasna u početnih 20-ak minuta. Prvu priliku imali su gosti, već u 5. minuti pomoćni sudac previdio je ofsajd, a nakon stative je Pletikosa obranio zicera Kazimu Kazimu koji je bio sam na 10-ak metara. Naši su preko Mandžukića i Olića bili nešto konkretniji, ali oba udarca pred kraj poluvremena otišla su dosta iznad gola. U 64. je svima na trenutak zastalo srce, Altintop je 'opalio', a lopta je za par centimetara prošla pokraj gola. Do kraja utakmice Rakitić je bio vrlo opasan, jedan udarac obranio je turski golman, jedva, a u drugoj akciji nakon duplog pasa u posljednji čas loptu s noge izbio mu je turski branič. 

Nikad se nije dogodilo da neka reprezentacija propusti dva gola razlike iz prve utakmice, a kamoli tri, tako ni Hrvatska. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka uslijedilo je ogromno slavlje, igrači i Bilić utrčali su teren u zagrljaj jedni drugima. 

Prije nešto više od godinu dana počele su mučne kvalifikacije, poraz u Gruziji, poraz u Grčkoj, bilo je svega. Bilića se nije voljelo, zamjeralo se igračima, ali konačno je sve gotovo po najljepšem scenariju! Prije tri godine pad je počeo s Turskom, a sada s njima može početi i novi uzlet. Hrvatska je pokazala da u njoj ima ogromnog potencijala i to treba pokazati na Euru! 

Ždrijeb 2. prosinca

Ždrijeb skupina održat će se 2. prosinca. Šteta je što Hrvatska i u uzvratu nije pobijedila Tursku jer zbog toga nismo ušli u 2. jakosnu skupinu pa će nam protivnici biti znatno teži. Također, Bilića ima puno kandidata i počinje borba za pozicije.

Kvalificirali se na Euro:

Danska, Engleska, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Nizozemska, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Ukrajina, Češka, Irska, Portugal, HRVATSKA


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 319
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu