Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Pao i treći put zbog dopinga pa je prvi doživotno suspendiran

Nekad veliki teškaški potencijal UFC-a više neće stupiti u oktogon. Borac Ruslan Magomedov (32) prvi je kojeg je USADA doživotno suspendirala iz svijeta slobodne borbe zbog korištenja dopinga

Foto: Instagram
3 komentara

'Pala' je i prva USADA-ina doživotna suspenzija. Nekad velika nada slobodne borbe više nikad neće kročiti u oktogon. Ruslan Magomedov je po treći put pao na doping testu i zbog toga je trajno suspendiran iz svijeta slobodne borbe, prenosi Fightsite.

Prvu je suspenziju Magomedov dobio još 2016. godine kad mu je u krvi pronađen ostarin. To se smatra jednim od najgorih doping prekršaja te je dobio suspenziju u duljini dvije godine. Prošle godine u rujnu istekla mu je suspenzija i spremao se njegov povratak, ali i tada je pao na doping testu, objavila je danas USADA.

Priča koju su tada 'prodali' javnosti bila je kako je dagestanski borac bio u problemu s dobivanjem vize pa je zato maknut s liste borbi na UFC-u 230. Tada je bio pozitivan na metabolite metiltestosteron, stanozolol i stanozolol-gluconorid, odnosno tri supstance koje spadaju u anaboličke steroide. 

Nastavak je bio u veljači ove godine kad je Magomedov odbio dati uzorak antidopinškoj agenciji, a to se smata automatskim padom na testu. treći pad na doping testu je za Dagestanca značilo i posljednje zbogom s borbama u organizacijama koje nadzire USADA.

U UFC-u je dagestanski borac slavio u tri od tri borbe. Jednoglasnom sudačkom odlukom bio je bolji od Peste, Copelanda i Jordana, a u karijeri je pobjeđivao i bivše UFC-ove prvake Tima Sylviju i Ricca Rodrigueza. U karijeri je slavio 14 puta, dok je izgubio samo jednom, a nastavak iste može biti tek u Rizinu ili nekoj organizaciji koja nije pod nadzorom američke antidopinške agencije.

Naši partneri pišu
Message