Obavijesti

Sport

Komentari 7

Pao je još jedan: Fifa doživotno izbacila bivšeg dopredsjednika

Pao je još jedan: Fifa doživotno izbacila  bivšeg dopredsjednika
1

Napout je doživotno isključen iz nogometa zbog uzimanja mita od 2012. do 2015. godine, te uloge u dodjeli ugovora tvrtkama za medije i marketinška prava na natjecanjima

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zbog korupcije je doživotno suspendirala bivšeg dopredsjednika FIFA-e i bivšeg predsjednika Paragvajskog nogometnog saveza Juana Angela Napouta (61).

FIFA je kaznila Napouta i s milijun dolara. 

Napout je doživotno isključen iz nogometa zbog uzimanja mita od 2012. do 2015. godine, te njegove uloge u dodjeli ugovora tvrtkama za medije i marketinška prava na natjecanjima pod kampom Južnoameričke nogometne federacije.

Paragvajac se trenutačno nalazi u zatvoru nakon što je u kolovozu 2018. u New Yorku osuđen na devet godina zatvora zbog reketiranja i korupcije tijekom svog mandata u FIFA-i. Uz zatvorsku kaznu, Napoutu je izrečena i novčana kazna u iznosu od 4.3 milijuna dolara.

"Napout je varao sport koji je trebao štititi, primao je milijune dolara mita usprkos izvanrednom bogatstvu i poticao sudjelovanje drugih u zločinima", navodi se u sudskoj presudi. (jć)

Pokretanje videa ...