Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ivanušec: Morali smo napasti i više riskirati, a ne se povući...

Ivanušec: Morali smo napasti i više riskirati, a ne se povući...

I dok Bišćan tvrdi da je rezultat realan i da je Portugal bio bolji za taj gol, Dinamov veznjak govori: 'Ovo je kao naša utakmica protiv Tottenhama u Londonu. Falilo je rizika, moramo više vjerovati u sebe

VIDEO

Izbornik Igor Bišćan pokušao je bunkerom iznenaditi Portugalce, ali nije upalila njegova ideja. Portugal nas je nadigrao, bio je bolji i došao do zaslužene pobjede (1-0) na otvaranju Eura U-21.

Pokretanje videa...

Hrvatska na Euru U-21 u Kopru 01:07

- Portugal je bio bolji za jedan gol makar smo veći dio utakmice vrlo dobro parirali. Imali smo u prvom dijelu dovoljan broj prilika izaći kvalitetno u kontru. Da smo iskoristili neku od tih prilika, bilo bi nam lakše braniti se u drugom poluvremenu. Igrači su nam došli iz napornog ritma, sad ćemo vidjeti koliko su ozbiljni problemi koji su osjetili Lovro, Nikola i Bartol. Ponestalo nam je energije, nismo uspjeli zabiti. Igrali smo protiv jako kvalitetnog protivnika, koji te može kazniti ako mu daš malo prostora. Veći dio utakmice solidno smo parirali, ali na kraju nismo imali snage ni kvalitete da izvučemo više od ovog minimalnog poraza - kazao je izbornik Igor Bišćan.

Portugal je dominirao i stvarao šanse, Hrvatska se povukla, ali Bišćan smatra da smo im dobro parirali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

- Naš plan bio je zaprijetiti Portugalcima preko kontri, imali smo nekoliko šansi, ali nije išlo. Plan je bio izvući ih van. Ukoliko ih prisilimo da izađu visoko, ostave nam prostor za kontre da ih ugrozimo. Imali smo desetak takvih situacija u prvom poluvremenu, falilo je malo, netko tko će zadržati loptu ako ne ide iz prvog pasa, da pričekamo da se pridruže ostali igrači. Imali smo situacije iz prekida, ovo je ipak realan rezultat - priznao je izbornik i nahvalio Portugalce:

- To su kvalitetni igrači, dugo igraju na visokom nivou u svojim klubovima. Nije jednostavno parirati im. Naši dečki još nisu na tom nivou i osjeti se razlika. Ali generalno smo solidno parirali i neutralizirali njihove kvalitete i tako se stavili u situaciju koju smo priželjkivali, da stojimo iza lopte i čekamo kontru. Šteta što nismo realizirali te šanse pred kraj, gdje su oni bili malo pogubljeni. Mislim da su dečki dali sve od sebe, nemam im što zamjeriti. Držali smo se plana, poraz je neugodan, ali ostajem pozitivan pred iduće dvije utakmice.

Bišćan objavio popis kandidata za utakmice mlade reprezentacije

Naša reprezentacija ima kvalitetu i mnogi su se zapitali zašto je izbornik zaigrao ovako defenzivno protiv Portugala. Je li nam možda falilo više hrabrosti?

- Uvijek se postavljaju ta pitanja poslije poraza, naročito ovako minimalnog poraza. Imali smo plan, nismo ga realizirali do kraja. Igrači koji su ušli u igru su dali sve od sebe. Ne možemo u tome tražiti uzroke poraza, dali su koliko su mogli. Pita se nešto i suparnika, igrali smo protiv dobre reprezentacije, nikad nije dobro izgubiti, ali ovo je jedan od onih poraza s kojim se može živjeti, imamo još dvije utakmice u kojima ćemo tražiti svoje šanse za prolazak u doigravanje.

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

Moro, Franjić i Majer su izašli iz igre u drugom poluvremenu, jesu li ozljede ozbiljne?

- Ne znam, ne bi trebale biti preteške, oni su signalizirali da su umorni i da osjećaju probleme. Ništa ozbiljno, vidjet ćemo ovih dana o čemu se radi.

Nema previše odmora za naše reprezentativce. U nedjelju slijedi susret protiv neugodne Švicarske koja je pobijedila favorita Englesku 1-0.

Koper: Susret Portugala i Hrvatske na Europskom U21 prvenstvu

- Jako čvrsta i organizirana ekipa koja jako malo dopušta protivniku da razvije igru. Imaju visoki presing, na fizički visokom nivou. Bit će teško, očekujemo fizički zahtjevnu utakmicu, najbitnije da se odmorimo i regeneriramo - završio je Bišćan.

Luka Ivanušec ove sezone je u fantastičnoj formi i bio je svjetla točka naše reprezentacije. 'Grizao' je, tražio šansu, vukao kontre, ali nije imao raspoložene suigrače. Nešto slično kao kada je Dinamo igrao protiv Tottenhama u Londonu. Falilo je hrabrosti.

- Ovo je kao naša utakmica protiv Tottenhama u Londonu. Falilo je rizika, mogli smo više napasti, povukli smo se previše. Osjećamo žal, znamo da smo mogli više, više smo trebali riskirati - kazao je Ivanušec pa se osvrnuo na sljedeću utakmicu:

- Nije neočekivana njihova pobjeda protiv Engleske. Znali smo da je Švicarska jako dobra, moramo malo više vjerovati u sebe, da mi uzmemo loptu, da je držimo, imamo kvalitetu. Uzeti više rizika i ne se povući toliko - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...