Obavijesti

Sport

Komentari 30

Partijaner, 'slučajni' drogeraš i čovjek kojemu su lažirali smrt

Partijaner, 'slučajni' drogeraš i čovjek kojemu su lažirali smrt
1

Peruanski izbornik Ricardo Gareca (60) utakmice protiv Hrvatske i Islanda iskoristit će za provjeravanje još nekolicine igrača u selekciji kojoj je prvi igrač suspendiran zbog kokaina, a vođa reprezentacije voli kockati

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu u 1:30 ujutro po našem vremenu (HRT 2) prvi će put zaigrati protiv Perua. Domaćin te utakmice bit će stadion Hard Rock u Miamiju, na kojemu inače igra momčad NFL-a Dolphinsi.

'Otkrili' smo im zemlju prije 5 stoljeća: Peru i skandali se vole
'Otkrili' smo im zemlju prije 5 stoljeća: Peru i skandali se vole

Površina Perua je, inače, 1,29 milijuna kvadratnih kilometara, što će reći da je gotovo 23 puta veći od Hrvatske (!). Treća je najveća država španjolskoga govornog područja na svijetu nakon Argentine i Meksika s 32,5 milijuna stanovnika.

Peru - Tourism

Slavne Inke, civilizacija s kraja Srednjeg i početka Novog vijeka, potekle su baš iz Perua. U to su vrijeme Inke imali najveće carstvo u pretkolumbovskoj Americi i jedno od najvećih na svijetu. Njihova je najpoznatija ostavština grad Machu Picchu, jedno od sedam svjetskih čuda.

I popularni medvjedić Paddington, izmišljeni lik brojnih pripovjetki britanskog književnika Michaela Bonda, rođen je u toj zemlji. Osim što je omiljen lik dječje književnosti, po njemu je snimljeno i nekoliko filmova.

Što se nogometne reprezentacije Perua tiče, okršaj protiv Hrvatske dolazi joj na početku završnih priprema za nastup na prvom Svjetskom prvenstvu još od Španjolske 1982. godine. Argentinac Ricardo Gareca (60), bivši reprezentativac Argentine, od 2015. izbornik Perua, u tom meču neće moći računati na prvog golmana Pedra Gallesea, koji se oporavlja od operacije koljena, ali trebao bi biti spreman za ruski Mundijal.

Pivarić: Ako će Hrvatska igrati s napadačkim bekovima, super!
Pivarić: Ako će Hrvatska igrati s napadačkim bekovima, super!

Poznato je i kako je najveća zvijezda Paolo Guerrero (34) "out" zbog pozitivnog nalaza doping-testa na kokain krajem prošle godine. Pravdao se bivši nogometaš Bayerna i HSV-a kako mu ga je netko podmetnuo u čaj. Suspenziju su mu skinuli s prvotnih 12 na šest mjeseci i smjet će nastupiti na SP-u. Ako dobije poziv...

Football Soccer - World Cup 2018 Qualifier - Argentina v Peru

Na golmansku poziciju selekcije koja po Transfermarktu vrijedi 37,4 milijuna eura protiv Hrvatske tako bi trebao uskočiti Carlos Cáceda (26), golman domaćeg Deportivo Municipala, koji je dosad samo četiri puta branio za reprezentaciju.

Desnim bokom ordinirat će Luis Advíncula (28), igrač meksičkog Lobosa koji je u rujnu prošle godine bio žrtva lažne vijesti o njegovoj smrti nakon jakog potresa u Meksiku. "To su šup*ine koje nemaju što raditi i čine stvari bez razmišljanja o boli koju mogu prouzročiti mojoj obitelji", objavio je Advíncula na Twitteru.

Team building naših u Miamiju: Vatreni na večeri uoči Perua...
Team building naših u Miamiju: Vatreni na večeri uoči Perua...

Ako Alberto Rodríguez (33), kapetan i jedan od najiskusnijih u reprezentaciji, ne bude mogao igrati (dvojben je zbog ozljede), na mjestu stopera trebali bi zaigrati neiskusni dvojac Miguel Araujo (23), igrač Alianze iz Lime, i Anderson Santamaría (26), član Pueble iz Meksika. Njih dvojica zajedno imaju svega osam nastupa za Peru. Lijevog beka Miguela Trauca lani je kupio brazilski velikan Flamengo, a vrijedi dva milijuna eura.

Manchester City v Feyenoord - UEFA Champions League - Group F - Etihad Stadium

Jedan od rijetkih pojedinaca peruanske reprezentacije koji igra u Europi je veznjak Renato Tapia (22). Još 2013. kupio ga je nizozemski prvoligaš Twente koji ga je poslao na kaljenje u mladu momčad, a nakon tri sezone u među prvotimcima 2016. ga je kupio Feyenoord.

Yoshmar Yotún (27) imao je, pak, kraći izlet u Europu, dvije godine bio je član švedskog Malmöa, a sada igra u američkom Orlando Cityju. Njegov partner iz veznog reda André Carrillo (26) najvrjedniji je pojedinac ove momčadi, igrač premierligaša Watforda, procijenjen na 6,2 milijuna eura.

'Ukrao' Peruancima odlazak na SP, sad mu se cijela zemlja divi
'Ukrao' Peruancima odlazak na SP, sad mu se cijela zemlja divi

Christian Cueva (26) ofenzivni je veznjak, jedan od vrjednijih pojedinaca (tri milijuna eura), koji kruh zarađuje u brazilskom São Paulu, za razliku od Edisona Floresa (23), koji je prije šest godina ostvario transfer u Europu, kad ga je otkupio Villarreal, a od 2016. je u danskom Aalborgu.

Soccer Football - Europa League - Lokomotiv Moscow Training

Poziciju napadača u Peruu pokriva Jefferson Farfán (33), najiskusniji pojedinac Perua, koji je u reprezentaciji od 2003., a danas je suigrač Vedrana Ćorluke u Lokomotivu iz Moskve. Upitan je zbog ozljede stopala, pak, njegov kolega iz napada Raúl Ruidíaz (27), vrijedan 4,1 milijun eura, koji nastupa za meksičku Moreliju.

Dvaput se Farfán našao u centru skandala s reprezentacijom. Još 2007. sa skupinom suigrača iz reprezentacije tulumario je po klubovima nekoliko dana prije kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo. Tada je nacionalna selekcija završila na posljednjem mjestu. Kad je Mundijal u JAR-u prošao, Farfán je opet izvodio nepodopštine tijekom reprezentativnog okupljanja u Panami, kockajući u kasinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske