Obavijesti

Sport

Komentari 169

Partizan ispao u drami, 'out' je i Monaco, Fiorentina ide dalje

Partizan ispao u drami, 'out' je i Monaco, Fiorentina ide dalje
6

Badelj i Kalinić slave drugi krug, a Tomečak, Subašić, Pašalić i Radas odigrali su posljednju utakmicu u Europi. Augsburg je nakon velike drame izbacio Partizan...

VIDEO

Svega nekoliko minuta nogometaši Partizana bili su udaljeni od velikog uspjeha i prezimljavanja u Europi. No nisu izdržali. U 89. minuti Raúl Bobadilla od stative je zabio gol za pobjedu Augsburga u Beogradu nakon preokreta 3-1, zbog čega Nijemci, na osnovu bolje gol-razlike, osvajaju drugo mjesto u skupini L, a "crno-beli" opraštaju se od Europske lige.

Prvo mjesto u toj skupini već je ranije osigurao Athletic Bilbao koji je San Mamésu remizirao s AZ Alkmaarom 2-2. Nevažnu su utakmicu odigrali i Saint-Étienne i Lazio u skupini G (1-1), nakon koje su Talijani ostali prvi, a Francuzi drugi na ljestvici. Lanjski finalist Dnjipro Ivana Tomečaka, koji je igrao do 85. minute, pobjedom nad Rosenborgom 3-0 završio je natjecanje.

Velika uzbuđenja zbivala su se i na stadionu José Alvalade u Lisabonu gdje je Sporting preokrenuo vodstvo Beşiktaşa 0-1 u svoju prednost 3-1 i tako pretekao Turke na drugom mjestu skupine H. Prvu poziciju potvrdio je moskovski Lokomotiv slavljem kod Skënderbeua u Albaniji 3-0. Marko Radas igrao je svih 90 minuta za domaćine.

Fiorentinu s hrvatskim štihom protiv Belenensesa predstavljao je samo Milan Badelj (do 79. minute), Nikola Kalinić ostao je na klupi, a Ante Rebić nije bio ni u zapisniku. "Viole" su golom Babacara slavile 1-0 i osigurale drugo mjesto u skupini I, dok je prvu poziciju, zahvaljujući pobjedi 1-0 protiv Lecha u Poznanju, obranio Basel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dylan Martínez/Livepic/Reuters/PIXSELL

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka, za Subašića i Pašalića u Monacu europska avantura završava već u prosincu. Lanjski četvrtfinalist Lige prvaka izgubio je kod Tottenhama 4-1 uz hat-trick Erika Lamele i ostao na trećem mjestu skupine J, dok su Spursi potvrdili prvu poziciju. Obojica Hrvata odigrali su svih 90 minuta. U drugoj utakmici Anderlecht je svladao Karabag 2-1 i zauzeo drugo mjesto koje ga vodi dalje.

Skupina K nije donijela nikakvu dramu, Schalke je samo potvrdio prvo mjesto u skupini pobjedom protiv Asterasa iz Tripolija 4-0 pa pobjeda praške Sparte nad APOEL-om 3-1 nije značila ništa drugo nego potvrdu drugog mjesta.

Europska liga, 6. kolo:

skupina G:

  • Dnjipro - Rosenborg 3-0
  • Saint-Étienne - Lazio 1-1

skupina H:

  • Sporting - Beşiktaş 3-1
  • Skënderbeu - Lokomotiv Moskva 0-3

skupina I:

  • Lech Poznanj - Basel
  • Fiorentina - Belenenses 1-0

skupina J:

  • Anderlecht - Karabag 2-1
  • Tottenham - Monaco 4-1

skupina K:

  • APOEL - Sparta Prag
  • Asteras Tripoli - Schalke 0-4

skupina L:

  • Partizan - Augsburg 1-3
  • Athletic Bilbao - AZ Alkmaar 2-2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka