Obavijesti

Sport

Komentari 8

Pašalić: Kaštelani i Splićani me dolaze u Rim gledati u finalu

Pašalić: Kaštelani i Splićani me dolaze u Rim gledati u finalu
1

Fešta je bila veličanstvena, nakon 23 godine Atalanta je opet u finalu kupa. Ovo je za mene velika stvar jer sam u karijeri osvojio samo superkup, s Milanom, kaže Pašalić

VIDEO

Mario Pašalić igra veličanstvenu sezonu, kao i njegova Atalanta, koja je u prvenstvu izjednačena s Milanom u borbi za Ligu prvaka, a u kupu su stigli do Rima, do finala!

- Fešta je bila veličanstvena, nakon 23 godine Atalanta je opet u finalu kupa. Ovo je za mene velika stvar jer sam u karijeri osvojio samo superkup, s Milanom, kad sam zabio zadnji gol za pobjedu velikom Buffonu. Na posljednjem Kupu koji je osvojio Hajduk bio sam u polufinalu na klupi - kaže Pašalić.

Atalanta je u povijesti osvojila samo jedan kup, bilo je to 1963., kad su u finalu pobijedili Torino 3-1. Igrali su još dva finala, prvo 1987., kad su u dvije utakmice izgubili od Maradonina Napolija, i 1996., kad su izgubili od Batistutine Fiorentine. U oba finala, u sve četiri utakmice, nisu zabili niti jedan gol.

Sad se igra samo jedna utakmica, na rimskom Olimpicu, a protivnik im je Badeljev Lazio.

- Igra se praktički na gostujućem terenu jer je Lazio domaćin. No ne bojimo se, nema straha, šanse su 50-50. Ove sezone smo već pobijedili Lazio, u Bergamu je bilo 1-0. Lazio ima lošu sezonu i iskupljenje traži kroz kup, ali i mi dolazimo s golemim ambicijama - kaže Pašalić.

U Bergamu je, ne sumnjajte, ludnica. Svi žele u Rim na finale.

- Na tribinama će biti pola-pola što se tiče navijača, cijeli Bergamo dolazi u Rim. I ne samo Bergamo, mnogo mojih Kaštelana i Splićana dolazi 15. svibnja u Rim. Ovo je velika utakmica za mene, pogotovo jer smo na putu do finala srušili velike klubove - otkrio je Pašalić.

I točno, izbacili su Cagliari, Juventus i Fiorentinu. A Mario je nezamjenjiv dio momčadi, igrao je 28 puta, a zabio je i tri gola. U posljednjem prvenstvenom kolu zabio je gol za pobjedu protiv Napolija u Napulju.

Za reprezentaciju je sakupio osam nastupa, a ono što ga posebno veseli je da Hrvatska gostuje 31. svibnja na 100. rođendanu Omiša.

- Bio sam već dio reprezentacije na utakmici u Splitu protiv Italije, ali nije bilo gledatelja, tako da to ne računam. Sad će biti sjajna atmosfera i baš se veselim. Nadam se da će reprezentacija češće dolaziti u Dalmaciju.

Na Marijevoj poziciji u reprezentaciji su Rakitić, Brozović, Badelj...

- Konkurencija je ogromna, zaista nemam što reći osim da treba raditi, biti strpljiv i čekati priliku. Siguran sam da će doći - zaključio je Pašalić, koji će 15. svibnja u Rimu loviti svoj drugi trofej u karijeri...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu