Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pavlek: 'Snježna kraljica' će živjeti i nakon Ivice Kostelića

Pavlek: 'Snježna kraljica' će živjeti i nakon Ivice Kostelića
1

Iako je budžet smanjen, nitko na svojoj koži neće osjetiti promjene, ovo je i dalje najbolja utrka. Naša je pozicija sigurna do 2015., kaže direktor Vedran Pavlek

VIDEO

24sata: Je li sve spremno za sedmo izdanje Snježne kraljice?

Nikad nismo bili spremniji! Sve ide prema planu. Naravno, nije bilo spavanja tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, ali to je već normalno za ekipu koja radi na utrci. Stvarno sam jako zadovoljan jer je staza bila spremna još prije tri tjedna. Natjecatelji, pa i građanstvo, i tad su se mogli skijati.

24sata: Koliko je ovogodišnja utrka zahtjevnija u odnosu na prošle sezone?

Smanjili smo budžet s 25,5 milijuna na 23,5 milijuna kuna. Štedimo gdje možemo, ali to ne znači da će bilo tko biti zakinut. Nitko na svojoj koži neće osjetiti promjene, pogotovo gledatelji. Štedili smo na nagradnom fondu, koji je smanjen 11 posto. Nismo radili razlike, za obje utrke, i mušku i žensku, nagradni fond je 120 tisuća eura.

24sata: Zašto ste, s obzirom na stanje u Hrvatskoj, godinama nudili najveći nagradni fond u Svjetskom kupu?

Kad smo dobili samo žensku utrku, znali smo da nije isplativo imati samo jednu utrku u sezoni. Zato smo, kako bismo osigurali i mušku utrku, morali biti najbolji. I najizdašniji. I to je upalilo. Uostalom, mislim da se u Svjetskom kupu ne nude nagradni fondovi kao u tenisu, što nije pravedno. Zar deseto mjesto u Wengenu u spustu vrijedi samo 2500 kuna? Zar taj skijaš ne zaslužuje više što drži glavu u torbi?

24sata: Je li ove sezone pritisak na Ivicu Kostelića prevelik?

Početkom sezone naglasio sam da ćemo učiniti sve da Ivica, naglašavam, u sljedeće četiri sezone osvoji veliki Kristalni globus. To nije imperativ! Ako mu se ukaže prilika, možda će je zgrabiti, a možda i neće.

24sata: Ima li budućnosti za Snježnu kraljicu kad Ivica ode u mirovinu?

Naravno. I Wimbledon funkcionira bez engleskih tenisača. Nakon Janice došle su nove cure, a nakon Ivice tu su Zrnčić Dim, Šamšal i drugi klinci. Uvjeren sam kako će utrka postojati dulje nego što neki misle.

24sata: S obzirom na atraktivan termin utrke, samo je žensku utrku prošle godine vidjelo 300 milijuna gledatelja, postoji li mogućnost da izgubite termin?

Naša je utrka ‘zacementirana’ do 2015. godine i neće biti nikakvih promjena. Rusi i neke druge države ulažu milijune ne bi li dobili utrke, ali to neće štetiti poziciji Snježne kraljice u kalendaru Skijaške federacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu