Obavijesti

Sport

Komentari 2

PBZ Zagreb Indoors: Marin Čilić protiv A. Clementa

PBZ Zagreb Indoors: Marin Čilić protiv A. Clementa
1

izvučen je ždrijeb za glavni turnir PBZ Zagreb Indoorsa, čije će se četvrto izdanje održati sljedećeg tjedna u Domu sportova

VIDEO

U glavnom ždrijebu zasad je osam hrvatskih tenisača. Marin Čilić je postavljen za 2. nositelja, a suparnik u 1. kolu bit će mu Francuz Arnaud Clement, trenutno 89. tenisač svijeta. Marin će u tom dvoboju imati priliku naplatiti dio dugova prema 31-godišnjem Francuzu koji ga je svladao u oba dosadašnja meča. Prvi puta baš na Zagreb Indoorsu 2007., u dvoboju prvog kola, a potom i lani u Wimbledonu u osmini finala, kada se Čiliću otvararala mogućnost za veliki pothvat. Marin u oba prethodna meča nije osvojio niti set. Ivo Karlović je treći nositelj, a njegov prvi protivnik je Nijemc Philipp Petzschner, 63. na ATP ljestvici ovoga tjedna, s kojim je Ivo igrao dosad samo jednom, na turniru niže kategorije u belgijskom Monsu 2005., i tada je slavio Nijemac u dva seta. Među nositeljima je i Mario Ančić, sedmi, a protivnik na startu bit će mu tenisač iz kvalifikacija. Ivan Ljubičić, pobjednik prvog izdanja PBZ Zagreb Indorsa 2006. godine, te finalist na preostala dva turnira, ovoga puta nije nositelj. U 1. kolu igrat će protiv Belgijanca Christophea Rochusa. Dosad su igrali tri puta, Ivan je dobio dva meča, uključujući i posljednji, 2006. godine u Miamiju. Najmanje sreće sa ždrijebom imao je Roko Karanušić, koji će igrati protiv 4. nositelja, Francuza Paul-Henrija Mathieua. Bit će to njihov prvi dvoboj. Uz petoricu hrvatskih uzdanica koje su izravno po plasmanu ušli u glavni turnir, u ždrijebu su i trojica Hrvata s pozivnicama direktora Branimira Horvata. Antonio Veić, trenutno 271. igrač svijeta, sastat će se s poznatim Argentincem Guillermom Canasom, trenutno tek 77., a svojedobno i osmim igračem svijeta, koji je u karijeri osvojio sedam ATP turnira. Nikola Mektić (554. ATP) za protivnika će imati iskusnog Čeha Jana Hernycha (78. ATP), a Lovro Zovko (641. ATP) će igrati protiv Rumunja Victora Hanescua, 44. igrača svijeta. Rumunj je slavio u sva četiri prethodna međusobna dvoboja. Prvi nositelj turnira, Rus Igor Andrejev, otvorit će nastup u Domu sportova dvobojem protiv kvalifikanta, a protivnika iz kvalifikacija imat će u 1. kolu i prošlogodišnji pobjednik PBZ Zagreb Indorsa, Sergij Stahovskij.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica