Obavijesti

Sport

Komentari 16

Peđa Mijatović o smrti sina (14): On nikad nije hodao ni pričao. Ne postoji veći borac...

Peđa Mijatović o smrti sina (14): On nikad nije hodao ni pričao. Ne postoji veći borac...
2

Mijatovićev sin obolio je od hidrocefalusa. Liječnici su mu davali najviše sedam godina života, a on se borio i živio 14 godina. A onda je njegovo srce prestalo kucati...

VIDEO

Predrag 'Peđa' Mijatović legendarni je crnogorski napadač koji je nastupao za Budućnost, Partizan, Valenciju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante te reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Godine 2009. doživio je obiteljsku tragediju, preminuo mu je 14-godišnji sin Andrea nakon duge borbe s teškom bolesti.

- U takvim situacijama, kada dobijete vijest da s vašim djetetom nešto nije u redu i da su prognoze dosta negativne što se tiče njegove bolesti i njegovog razvoja, to je uvijek šok. Zašto baš meni? Što sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Onda shvatiš da se to događa milijunima ljudi, što u tom trenutku ne znaš. On je otišao prije 14 godina, puno je vremena prošlo. To je roditeljski. Bez obzira na karijeru i na sve, za roditelja je jedina najvažnija stvar da djeca budu zdrava. Hoće li biti odlikaši, hoće li biti uspješna u životu, hoće li napraviti karijere, to je bitno, ali sekundarno. Najvažnije je da su zdrava, da su tu, da mogu pričati, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore - ispričao je Mijatović u emisiji "Una, due, tre" na TV Una.

Mijatovićev sin obolio je od hidrocefalusa, teške bolesti koju karakterizira sakupljanje likvora u mozgu i izaziva pojačanje unutrašnjeg pritiska unutar lubanje, tj. kompresiju mozga. Bolest se u liječničkom žargonu naziva "vodena glava".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad se rodio, rekli su mi da će njegov život maksimalno potrajati do sedme godine, uz puno sreće. A on je živio 14 godina. On je fenomen! Ne postoji veći borac od njega. On je nadišao sve prognoze s velikim problemima i operacijama. On je živio dvostruko dulje nego što su bile prognoze, meni je to za oca bilo fenomen jer se borio. Ako se on mogao boriti, zašto se ne bismo mogli boriti svi mi oko njega? Ne razmišljate što će biti sutra, za šest mjeseci... Jednostavno, od njegove sedme godine svaki njegov dan je bio, ono, vidiš ga, super je, nema krizu, ma fenomenalno. Ideš tim pravcem. Kad se približi ono najgore, onda se malo poremetiš, malo je teško - prisjetio se Peđa pa otkrio detalje o kojima ranije nije govorio:

Zagreb: Bivši nogometaš Predrag Mijatovi?

- Andrea nikada nije hodao, nikada nije trčao, nikada nije pričao. Ima par nekih stvari smo tumačili da govori to što mi mislimo da govori. Kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmijani dječačić i to ti ostane u sjećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sjećanju, ali uvijek se boriš da te lijepe stvari pobijede one loše.

Hidrocefalus je naziv za proširenje komora mozga kojem je prethodilo ili je aktualno povišenje tlaka u središnjem živčanom sustavu. Može biti posljedica različitih bolesti: upala središnjeg živčanog sustava, tumora, krvarenja, ozljeda...

- Eto, ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak s 28 godina, da ima svoju obitelj. To bih učinio, ali je nemoguća misija. Kad god sam pomislio da sam 'wow', čudno neviđeno, igraš dobro, ljudi te vole, daješ neke golove i sve se vrti oko tebe... Uvijek kad sam pomislio "Svaka čast, sve se vrti oko tebe", uvijek se događalo da te njegova bolest dovede na nivo da shvatiš da si ustvari živo biće i da između tebe i drugog roditelja u čekaonici ne postoji nikakva razlika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem