Sport

Komentari 33

Pele se ne može pomiriti da ga je Ronaldo pretekao: Ovaj put kaže da je zabio 1283 gola...

Pele se ne može pomiriti da ga je Ronaldo pretekao: Ovaj put kaže da je zabio 1283 gola...

Zanimljivo, nedavno je i Leo Messi pretekao Pelea i postao igrač koji je zabio najviše golova za jedan klub, ali njegovi sljedbenici tvrde da mu je netko 'ukrao' 448 golova...

Cristiano Ronaldo, kažu rezultati najnovijih testova, na 100 metara trči 11,60 sekundi. - Nije to ništa, Pele je trčao 11 sekundi - odmah su odgovorili dežurni brazilski “peleolozi”.

Naravno, imaju spreman odgovor i na Ronaldov odraz od 78 centimetara, a on je, ako je vjerovati podacima iz 60-ih godina - 80 cm. E, sad, tko je brži, a tko je više skakao, Pele ili Ronaldo, vjerojatno nećemo doznati, ali broj od 757 golova je egzaktan.

Portugalac je s dva gola Udineseu stigao do 757. i 758. u karijeri i samo jedan gol dijeli ga od Josefa Bicana, Austrijanca koji je igrao za češke i austrijske klubove, a karijeru je završio 1955. godine. Zabije li u srijedu Milanu na San Siru, Cristiano Ronaldo postat će najbolji strijelac u povijesti nogometa.

Ah, da, sigurno se pitate gdje je u ovoj priči Messi. E, pa Argentinac je trenutačno na 742 gola, no ne zaboravite da je Messi u karijeri odigrao čak 200 utakmica manje od Ronalda i da će, ako ne bude ozljeda ili iznenadnog završetka karijere, u to se možete okladiti, sustići te prestići i Pelea i Ronalda.

A kad smo već kod Pelea, odmah nakon Ronaldova dva gola Udineseu iz Brazila je stigao odgovor da je Pele zabio mnogo više od navedenih 757 golova. Prema Dicovim statističarima, kako su zvali Pelea dok je bio dijete, Brazilac je zabio 1283 gola. Da, da, ne možete prevariti pedantne Brazilce.

Bez obzira na to bilo riječ o prijateljskim utakmicama ili humanitarnim turnirima, Pele je to sve uračunao u svoju statistiku, a vijesti o tome kako ga je Ronaldo pretekao su ga očito uvrijedile. 

Pa je tako Brazilac odlučio korigirati svoj opis na Instagramu gdje je napisao 'najbolji strijelac u povijesti nogometa' te dodao kako je tijekom karijere zabio 1283 gola. 

Zanimljivo, nedavno ga je i Leo Messi pretekao i postao igrač koji je zabio najviše golova za jedan klub, ali njegovi sljedbenici tvrde da ni to nije istina. Štoviše, javio se i Peleov klub Santos s pomalo komičnim objašnjenjem. Messi je zabio 644 gola za Barcu, dok je Pele zabio 643 za Santos. No Brazilci tvrde kako mu je netko 'ukrao' 448 golova.

-  Postoji argument nekih analitičara da su mnogi od tih 448 golova postignuti u prijateljskim utakmicama protiv slabih rivala, malih ili regionalnih timova. U svakom slučaju i ti mečevi su se igrali u službenoj formi, po svim pravilima igre i zabilježeni su. Podsjećamo da je i za prijateljske utakmice potrebno odobrenje nacionalnog saveza. Sad je li protivnik jak ili ne, to ne znači ništa za statistiku. Brojke su nedodirljive. Gol protiv Eibara vrijedi statistički jednako kao onaj protiv Valencije. Gol protiv Transvala iz Surinama vrijedi isto koliko onaj protiv Real Madrida nasred Santiago Bernabeua - kazali su iz Santosa i izazvali podsmijeh u nogometnom svijetu.

- Mogu i ja onda igrati svaki drugi dan protiv klubova iz Surinama pa ću srušiti i Messijev i Peleov rekord. Kad već gol jednako vrijedi - poručio je jedan korisnik društvenih mreža.

Najčitaniji članci