Obavijesti

Sport

Komentari 33

Pele se ne može pomiriti da ga je Ronaldo pretekao: Ovaj put kaže da je zabio 1283 gola...

Pele se ne može pomiriti da ga je Ronaldo pretekao: Ovaj put kaže da je zabio 1283 gola...

Zanimljivo, nedavno je i Leo Messi pretekao Pelea i postao igrač koji je zabio najviše golova za jedan klub, ali njegovi sljedbenici tvrde da mu je netko 'ukrao' 448 golova...

VIDEO

Cristiano Ronaldo, kažu rezultati najnovijih testova, na 100 metara trči 11,60 sekundi. - Nije to ništa, Pele je trčao 11 sekundi - odmah su odgovorili dežurni brazilski “peleolozi”.

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo u Splitu 01:36

Naravno, imaju spreman odgovor i na Ronaldov odraz od 78 centimetara, a on je, ako je vjerovati podacima iz 60-ih godina - 80 cm. E, sad, tko je brži, a tko je više skakao, Pele ili Ronaldo, vjerojatno nećemo doznati, ali broj od 757 golova je egzaktan.

Portugalac je s dva gola Udineseu stigao do 757. i 758. u karijeri i samo jedan gol dijeli ga od Josefa Bicana, Austrijanca koji je igrao za češke i austrijske klubove, a karijeru je završio 1955. godine. Zabije li u srijedu Milanu na San Siru, Cristiano Ronaldo postat će najbolji strijelac u povijesti nogometa.

Serie A - Genoa v Juventus

Ah, da, sigurno se pitate gdje je u ovoj priči Messi. E, pa Argentinac je trenutačno na 742 gola, no ne zaboravite da je Messi u karijeri odigrao čak 200 utakmica manje od Ronalda i da će, ako ne bude ozljeda ili iznenadnog završetka karijere, u to se možete okladiti, sustići te prestići i Pelea i Ronalda.

A kad smo već kod Pelea, odmah nakon Ronaldova dva gola Udineseu iz Brazila je stigao odgovor da je Pele zabio mnogo više od navedenih 757 golova. Prema Dicovim statističarima, kako su zvali Pelea dok je bio dijete, Brazilac je zabio 1283 gola. Da, da, ne možete prevariti pedantne Brazilce.

FILE PHOTO:  Soccer legends Maradona and Pele

Bez obzira na to bilo riječ o prijateljskim utakmicama ili humanitarnim turnirima, Pele je to sve uračunao u svoju statistiku, a vijesti o tome kako ga je Ronaldo pretekao su ga očito uvrijedile. 

Pa je tako Brazilac odlučio korigirati svoj opis na Instagramu gdje je napisao 'najbolji strijelac u povijesti nogometa' te dodao kako je tijekom karijere zabio 1283 gola. 

FIFA Ballon d

Zanimljivo, nedavno ga je i Leo Messi pretekao i postao igrač koji je zabio najviše golova za jedan klub, ali njegovi sljedbenici tvrde da ni to nije istina. Štoviše, javio se i Peleov klub Santos s pomalo komičnim objašnjenjem. Messi je zabio 644 gola za Barcu, dok je Pele zabio 643 za Santos. No Brazilci tvrde kako mu je netko 'ukrao' 448 golova.

Champions League - Group G - FC Barcelona v Juventus

-  Postoji argument nekih analitičara da su mnogi od tih 448 golova postignuti u prijateljskim utakmicama protiv slabih rivala, malih ili regionalnih timova. U svakom slučaju i ti mečevi su se igrali u službenoj formi, po svim pravilima igre i zabilježeni su. Podsjećamo da je i za prijateljske utakmice potrebno odobrenje nacionalnog saveza. Sad je li protivnik jak ili ne, to ne znači ništa za statistiku. Brojke su nedodirljive. Gol protiv Eibara vrijedi statistički jednako kao onaj protiv Valencije. Gol protiv Transvala iz Surinama vrijedi isto koliko onaj protiv Real Madrida nasred Santiago Bernabeua - kazali su iz Santosa i izazvali podsmijeh u nogometnom svijetu.

- Mogu i ja onda igrati svaki drugi dan protiv klubova iz Surinama pa ću srušiti i Messijev i Peleov rekord. Kad već gol jednako vrijedi - poručio je jedan korisnik društvenih mreža.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica