Obavijesti

Sport

Komentari 36

Strahonja: Osijek je oštećen za jedanaesterac! Vitković: E, nije

Strahonja: Osijek je oštećen za jedanaesterac! Vitković: E, nije
4

Sudac je pogriješio, ali VAR nije. Naime, s tim se protokolom ne slažem, ali on kaže da VAR ne smije sucu dati drugu šansu ako nije riječ o jasnoj i očiglednoj pogreški. I prema tome se nije ni trebao uključiti, objašnjava Strahonja

VIDEO

Ja mislim da je bio penal. Obrambeni je igrač pokušao doći ispred napadača u posjed lopte, nije uspio nego je sapleo igrača u predjelu buta i to je bilo za kazneni udarac, objasnio je HTV-ovo Oko sokolovo Marijo Strahonja najsporniji detalj iz utakmice vrijedne Lige prvaka između Osijeka i Lokomotive (1-2).

VIDEO: Pogledajte kako su osječki huligani napali policiju i pokušali provaliti u teren

Pokretanje videa...

Sukob Kohorte i policije 00:46

Dogodilo se to u 60. minuti kod rezultata 1-1, kada je Marković faulirao Pilja. Osječani su podivljali, vrijeđali suce i prijetili im, a navijači se pitaju zašto se, pobogu, nije uključio VAR. I onda dolazimo do dobre stare birokracije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Osijek ugostio Lokomotivu u 36. kolu HT Prve lige

- VAR se nije oglasio vjerojatno jer su se striktno držali uputa i pravila, u kojima piše da se ne smije uključivati i dati drugi šansu sucu ako nije jasna i očigledna pogreška - objašnjava Strahonja i dodaje:

- Ja smatram da je taj protokol prekrut jer najvažnija mora biti ispravna odluka. A da je glavni sudac pogledao snimku, sigurno bi donio drugačiju odluku.

Antonio Bronic/PIXSELL

I ne samo to, nego je isti taj protokol kojeg se u 60. minuti slijepo držao, VAR sudac u 95. minuti prekršio! Uključio se za provjeru penala za Osijek, kojeg ni sami Osječani nisu tražili!?

- To je bila sasvim ispravna odluka suca da nema veze s kaznenim udarcem, a nije dobro da se VAR uključio, iz ne znam kojeg razloga, i bez ikakva uporišta dao sucu drugu šansu - kaže Strahonja.

Drukčije je mišljenje emitirao Miroslav Vitković, Uefin kontrolor suđenja u emisiji 'Treće poluvrijeme' na HNTV-u:

- U situaciji kada je napadač djelomično izgubio kontrolu nad loptom obrambeni igrač ulazi u njegovu liniju kretanja i nalazi se ispred njega i njegova noga je ispred napadača i igra prema lopti. Nakon toga dolazi do kontakta, odnosno duela i igrač pada. Iz ovog kuta vidimo da je njegova noga ispred, da je obrambeni igrač bliži toj lopti i da nema prekršaja. Sudac koji se nalazio u vrlo dobroj poziciji, što se od njega očekuje, donio je ispravnu odluku - mišljenje je Miroslava Vitkovića.

Ostale dva sporna detalja iz Gradskog vrta suci su dobro procijenili: prvi Lokomotivin gol bio je čist, a u 71. minuti igrač Lokomotive nije igrao rukom u svom šesnaestercu i Osijek s pravom nije dobio penal.

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu