Obavijesti

Sport

Komentari 39

Oproštaji uz kup: Pep slavio s Bayernom, Zlatan s PSG-om

Oproštaji uz kup: Pep slavio s Bayernom, Zlatan s PSG-om
5

Douglas Costa zabio je pobjednički penal za Bayern u finalu njemačkog kupa protiv Borussije Dortmund, a Pep Guardiola zaplakao je u posljednjoj utakmici na klupi Bavaraca

VIDEO

Prošle sezone dortmundska Borussia izbacila je Bayern u polufinalu njemačkog kupa, no Bavarci su joj na jednak način uzvratili ove sezone, i to u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Nakon 90 pa 120 minuta bez golova, Bayern je pobijedio nakon jedanaesteraca 4-3.

Bayern je dominirao tijekom cijele utakmice, ali nije uspio postići pobjednički gol unutar 90, pa niti 120 minuta pa je o pobjedniku ovog natjecanja moralo odlučiti raspucavanje s bijele točke. Za Bavarce su precizni bili Vidal, Lewandowski, Müller i Douglas Costa, a promašio je Kimmich.

Kod Borussije je Neuer obranio pokušaj Bendera, a Papastathopoulos je pogodio stativu. Nakon što je Costa zabio pobjednički penal za 4-3 u petoj seriji, Bayern je počeo slaviti dvostruku krunu i 18. titulu u kupu, a Pep je pustio suzu nakon posljednje utakmice u kojoj je vodio Bavarce i preuzimanja Manchester Cityja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

DFB-Pokal, finale:

  • Bayern München - Borussia Dortmund 4-3** (0-0, 0-0*)

Zlatanov hat-trick za oproštaj od Pariza

Jedino subotnje finale kupa u velikim nogometnim zemljama koje nije otišlo u produžetke bilo je ono u Parizu u kojem je Paris Saint-Germain pobijedio Olympique Marseille 4-2.

Stade de France bila je pozornica posljednje utakmice Zlatana Ibrahimovića za PSG. Šveđanin se na najbolji mogući način oprostio od francuske epizode, trofejem do kojega je u finalu vodio svoju momčad s dva gola.

Football Soccer - Olympique Marseille v Paris St Germain - France Cup Final

Zabijali su i Matuidi i Cavani za pobjednike, dok je za Marseille strijelac bio Thauvin. PSG je obranio trostruku francusku krunu, naslov u prvenstvu, liga-kupu i kupu. Gledajući samo kup, pariškom velikanu to je jubilarni deseti trofej, čime se izjednačio baš s Marseilleom na vrhu vječne ljestvice.

Coupe de France, finale:

  • Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2-4
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener