Obavijesti

Sport

Komentari 33

Pep ljutit na Argentince: Pa ne mogu samo tako pričati o meni

Pep ljutit na Argentince: Pa ne mogu samo tako pričati o meni
1

Predsjednik argentinskog saveza rekao je kako je Pep Guardiola preskup za njih, no Guardiolu je to jako naljutilo s obzirom da ga nisu ni kontaktirali za posao izbornika

VIDEO

Prijelazni je rok u Engleskoj prvi put završio prije početka prvenstva. Liverpool je potrošio najviše, Chelsea ne zaostaje mnogo, dok su oba Manchestera i Arsenal tek u sredini po potrošnji.

I dok je odlično znati na koje igrače možeš računati prilikom ulaska u sezonu, sad dolazi onaj drugi problem te odluke engleskoga saveza. Naime, kako su jedini ušli u taj eksperiment, može im se dogoditi da u narednih 20 dana ostanu bez nekog igrača, da ga kupe velikani iz drugih država gdje je prijelazni rok još otvoren, a oni više nemaju mogućnost popuniti rupu u rosteru.

O tome je govorio i Pep Guardiola, čiji Manchester City u obranu naslova kreće u nedleju (17 sati) gostovanjem kod Arsenala.

- Baš dobro, kad mi počnemo, klubovi iz ostalih liga mogu kupovati igrače iz engleskih klubova, a mi više ne možemo reagirati. Ideano bi bilo da rok svugdje završava u isto vrijeme. Možda će se taj model malo prilagođavati, ali meni se dopada da prije početka sezone znam s kim raspolažem, a ne tek nakon odigrane tri ili četiri utakmice.

Jürgen Klopp nazvao je Manchester City Rockyjem Balboom, dok je Liverpool Ivan Drago .

- Hvala, Jürgene. Devet godina živim s takvim pritiskom, nema problema, svake sezone izuzev prve kad sam došao, kad sam imao ljude koji nisu znali da sam trener. Otad sam stalno favorit, ali baš lijepe riječi od Jürgena. Uživam raditi s ovim momcima, sretnim dečkima u svlačionici, odlični su ljudi. Mahrez se lijepo uklopio, poznaje Premier ligu, momci su ga prihvatili, Mendyja i još neke poznaje od ranije...

Kako to da ste doveli samo jedno pojačanje?

- Zato što su mi pokazali da im mogu vjerovati, da su dobra momčad. Rekao sam još ranije da ne možemo svake godine potrošiti kao što smo lani. Tada smo imali 7-8 igrača s više od 30 godina, a ovaj put nismo mogli potrošiti toliko mnogo. Možda ćemo iduće godine opet potrošiti više, tko zna, iako imamo mlade igrače.

De Bruyne i Sterling priključili su se tek u ponedjeljak.

- Na raspolaganju su, u dobrom su stanju, pa nije tri tjedna previše. Sterlingu treba samo 4-5 dana, dok je Kevin stigao u savršenom stanju, a dobit će drugo dijete i mora paziti na suprugu.

Argentina odustala od Pepa: Znali smo da je skup, ali toliko
Argentina odustala od Pepa: Znali smo da je skup, ali toliko

Demantirao je priču da ga je zvao Argentinski nogometni savez za izbornika, ali im je bio preskup:

- Razočaran sam jer ne može reći (predsjednik argentinskog saveza Claudio Tapia, nap. a.) da su odustali zbog moje previsoke plaće kad me nitko nije kontaktirao! Imam ugovor i želim ga odraditi do kraja, a argentinsku reprezentaciju mora voditi argentinski trener, a ima ih toliko dobrih. Ali ne može čovjek reći da ne mogu dovesti Pepa jer ima preveliku plaću!

Najskuplji su ovoga ljeta bili golmani...

- Takvo je tržište, nitko to nije očekivao, ali kupili su odlične golmane, za idućih 6-7 godina. I potrošili koliko su mogli. Nekad su se najviše plaćale desetke, pa napadači, bekovi, sad golmani, nadam se da su idući na redu treneri!

Ljuti ga što Douglas ne može dobiti radnu dozvolu.

- Morat ćemo ga posuditi, ali ja to ne razumijem, pa svatko bi u svijetu trebao imati priliku raditi gdje želi. Jako sam razočaran, potrošili smo 12-14 milijuna i barem da smo to doznali prije 10-15 dana pa da odlučimo što napraviti. Ali doznali smo dan prije završetka roka.

A suparnik s kojim će City krenuti u obranu naslova ima novog trenera, Arsenal će prvi put u Premier ligi voditi Unai Emery.

- Koscielny je teže ozlijeđen, a i Kolašinac dulje neće moći igrati. Nacho Monreal tek je počeo trenirati, a Danny Welbeck tek se vratio s odmora ovaj tjedan. Moguće je da počne Ainsley.

Kako protiv Cityja?

- Lako je pričati. City nakon dvije godine s Guardiolom ima stabilnost i veliko samopouzdanje, a vidi se Pepov rad. Meni je 46, Pepu 47, imao je veću karijeru i kao igrač i kao trener, ali počeli smo u isto vrijeme i volim igrati protiv njega, još u Španjolskoj su mi s Almeriom i Valencijom pripreme za susrete s njegovom Barcelonom bile posebno zahtjevne i uzbudljive. Tako je i sada uoči nedjelje. Novo iskustvo, nova ambicija.

- Neću govoriti o naslovu prvaka, treba razmišljati o svakoj utakmici i uživati u njoj. Svaki dan gledam igrače, umore se na treningu, ali osmijeh je na licima, i to je moja poruka navijačima i optimizam za nedjelju.

Na kraju se osvrnuo i na prijelazni rok:

- Imamo trojicu igrača koji mogu otići: Carl Jenkinson, David Ospina i Joel Campbell.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening